10 °

max 16 ° / min 10 °

Ponedjeljak

26.02.

16° / 10°

Utorak

27.02.

15° / 11°

Srijeda

28.02.

18° / 11°

Četvrtak

29.02.

17° / 12°

Petak

01.03.

16° / 11°

Subota

02.03.

13° / 11°

Nedjelja

03.03.

13° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Čelanović: Nastavljamo kampanju u vezi bojkota popisa

Politika

Comments 1

Čelanović: Nastavljamo kampanju u vezi bojkota popisa

Autor: Antena M

  • Viber

"Odluka mandatara za sastav 44. vlade Milojka Spajića da odgodi popis na mjesec indirektno je priznanje da je taj proces neregularan. Nastavićemo i dalje sa kampanjom bojkota sve dok se formalno ne donese odluka o odgađanju popisa", kazao je za Gradsku TV generalni sekretar SD-a Miloš Čelanović.

On je istakao da predloženi vremenski period od mjesec dana nije dovoljan kako bi se ispunili svi uslovi koji garantuju regularnost procesa.

“Treba obezbijediti duple popisivače, kontrolore, elektronsku identifikaciju kao jedan od najvažnijih uslova koji garantuje regularnost procesa. Zeta se još nije razgraničila sa Glavnim gradom, što važi i za Tuzi koje se nijesu razngraničile ni sa Glavnim gradom ni sa Zetom. Dakle, to su djelovi za koje i dalje teritorijalno ne znamo do koje granice pripadaju što je takođe smetnja regularnosti u te tri opštine”, ističe Čelanović, saopšteno je iz SD-a.

Kako kaže opozicione partije u sprovođenju kampanje Bojkot učestvuju zajedno.

“Popis nije formalna stavar. U osnovi on je donošenje itekako važnih politika i razvojnih strategija samo što u normalnim i razvijenim zemljama popis služi za donošenje politika i razvojnih strategija društva, a kod nas za prebrojavanje krvnih zrnaca i donošenje nacionalnih politika”, kazao je Čelanović.

Odluka Spajića za odlaganje popisa zapravo je, ističe, stav DF-a.

“Već se naziru obrisi kako će nova vlada funkicionisati, onako kako DF kaže i suštinski vladom će upravljati Andrija Mandić i Milan Knežević, a ne Spajić”, smatra Čelanović.

Ovo je politička vlada, a ne manjinska, u kojoj se jasno zna šta kojoj partiji pripada u vladi, kaže Čelanović.

“Vjerujem u institucije. Ako mislimo da će sud popustiti pod pritiskom Andrije Mandića onda smo u velikom problemu. Veći problem je što je Andrija Mandić na čelu Skupštine”, smatra Čelanović.

Definitivno je da vlada neće bit proevropska i prozapadna i da Crna Gora ide u nekom drugom smjeru, a gdje će nas to odvesti, zaključuje, niko ne zna.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Mojadomovinalijepa

Naravno gospodine Celanovicu. Bojkot nego što. Pokušavaju sa četničkim manipulacijama da unište Crnu Goru i Crnogorce. Da je vjecna Crna Gora. Nikada se nećemo prestati boriti. Sramna četnička Vlada. Prodane duše. Sram ih bilo