7 °

max 9 ° / min 3 °

Četvrtak

07.12.

9° / 3°

Petak

08.12.

9° / 2°

Subota

09.12.

9° / 3°

Nedjelja

10.12.

9° / 4°

Ponedjeljak

11.12.

10° / 4°

Utorak

12.12.

12° / 6°

Srijeda

13.12.

10° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Spajić potpisao sporazum o popisu, sjutra ga šalje opoziciji

Politika

Comments 2

Spajić potpisao sporazum o popisu, sjutra ga šalje opoziciji

Izvor: RTV Nikšić

Autor: Antena M

  • Viber

Premijer Milojko Spajić potpisao je večeras sporazum o uslovima za održavanje popisa stanovništva, koji će biti dostavljen opozicionim partijama na potpis.

Sporazum se bavi pitanjima proširivanja popisnih komisija, kontrole unosa prikupljenih podataka, izrade softvera za njihovu provjeru, zabrane partijama da sprovode popisnu kampanju…

Vlast je, u cilju kontrole popisa, opoziciji ponudila izradu softvera, proširivanje popisnih komisija, kontrolu unosa podataka, dodatnu kontrolu kroz ručno brojanje podataka o nacionalnosti, vjeri i jeziku, parlamentarni nadzor nad popisom, zabranu partijama da vode popisne kampanje, izbor novih popisivača i njihovih instruktora… U dokumentu se ne pominje termin sprovođenja popisa (30. novembar – 15. decembar).

Iz DPSa prošle sedmice su saopštili da je Spajić prihvatio sve uslove opozicije, ali da je upitno da li oni mogu biti sprovedeni do početka popisa. Vršilac dužnosti šefa te partije Danijel Živković, kazao je tada da oni neće učestvovati u popisu „dok god se ne ispune posljednji uslov i zahtjev“ iz predloga sporazuma, koji im je Spajić poslao.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR