15 °

max 16 ° / min 11 °

Utorak

27.02.

16° / 11°

Srijeda

28.02.

18° / 11°

Četvrtak

29.02.

18° / 12°

Petak

01.03.

13° / 10°

Subota

02.03.

14° / 9°

Nedjelja

03.03.

12° / 9°

Ponedjeljak

04.03.

10° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zirojević: Himna se neće mijenjati, žao mi je što poslaničke klupe dijelim s Abazovićem

Izvor: Screenshot

Politika

Comments 2

Zirojević: Himna se neće mijenjati, žao mi je što poslaničke klupe dijelim s Abazovićem

Izvor: TV E

Autor: Antena M

  • Viber

Nije realno očekivati da se mijenja tekst državne himne Crne Gore - kazao je poslanik SD-a Nikola Zirojević, gostujući na TV E.

Komentarišući izjavu predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića da bi trebalo razmisliti o promjeni posljednje dvije strofe himne "Oj svijetla majska zoro", Zirojević kaže da Kovačević ne bi dobio potrebnu podršku u Parlamentu.

"Mislim da nije realno očekivati da se tekst himne mijenja. Niko ko želi dobro ovoj državi ne bi takvo pitanje pokrenuo u ovom društveno-političkom trenutku. Mislim da ni u svojoj partiji ne bi imao potpunu podršku", kaže poslanik SD-a.

Zirojeviću, kako objašnjava, najave o promjeni Ustava djeluju kao prazna priča.

"Oni su u nezgodnoj situaciji. Mandić mora da se pravda evropskim partnerima da je evropejac i da nije destruktivan. S druge strane, imaju biračko tijelo koje ih glasa i koje ne očekuje takvu politiku. Mislim da oni, sa političkog aspekta, moraju da daju izjave kakve daju, ali ne mislim da će imati podršku za to", kaže on.

Zirojević je podsjetio na izjavu predsjednika Opštine Nikšić u Beogradu, u decembru prošle godine, kada je Kovačević u Skupštini Srbije kazao da mu je matična država Srbija.

"Građankama i građanima Nikšića bi bolje bilo, imajući u vidu Kovačevićeva uvjerenja, da je predsjednik, na primjer, Opštine Leskovac", kaže Zirojević.

Na pitanje kakvu reakciju na izjave Kovačevića očekuje od predsjednika države i Vlade, Zirojević kaže da je njegov utisak da Spajića identitetska pitanja ne zanimaju.

"Predsjednik države bi mogao da podrži neku od ovih suludih ideja. U Beogradu se nije hvalio da je on uveličao skup svojim prisustvom, kako govori na događajima u Crnoj Gori, već je on bio uveličan prisustvom Aleksandra Vučića", ističe poslanik SD-a.

Komentarišući incident u Skupštini i sukob sa Dritanom Abazovićem, Zirojević kaže da mu nije žao što je to obilježilo početak njegovog poslaničkog mandata.

"Žao mi je što mi je mandat započeo dok u klupama sjedi neko kao što je Dritan Abazović", kaže sagovornik TV E, dodajući da je neko morao da kaže Abazoviću - dosta je.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Libero7

Stto radi glupi kovacevic debil cetnicki

ddpero

A neces dugo sjedjeti sa tim izdajnikom i prevarantom , nadam se da ce uskoro ako bude suda i sdtt krivicno odgovarati za svoja nedjela od sverca cigara do izdaje - temeljni ugovor,......