24 °

max 24 ° / min 13 °

Petak

10.05.

24° / 13°

Subota

11.05.

22° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 13°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 12°

Utorak

14.05.

21° / 13°

Srijeda

15.05.

22° / 13°

Četvrtak

16.05.

21° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nenad Stevandić demantovao da je potpisana Deklaracija za "Savez srpskih zemalja"

Izvor: Screenshot

Politika

Comments 13

Nenad Stevandić demantovao da je potpisana Deklaracija za "Savez srpskih zemalja"

"Iskreno mi je žao što se još nismo susreli u Beogradu, ali sam siguran da vam nećemo uskratiti to zadovoljstvo".

Autor: Antena M

  • Viber

Više glasila objavilo je informaciju da su, tokom samita u Budimpešti, Andrija Mandić, Vladimir Orlić i Nenad Stevandić potpisali  Deklaraciju  za "Savez srpskih zemalja" koja predviđa "integrisanje ovih teritorija u zajednički državni entitet".

Antena M nije prenijela tu informaciju, nego se obratila, jednom pa nakon tri dana i drugi put, Kabinetu predsjednika Skupštine Crne Gore da bi provjerila njenu tačnost. Do danas iz Kabineta Andrije Mandića nijesmo dobili odgovor.

Pošto smo naišli na zid ćutanja u svojoj državi, istim pitanjem obratili smo se predsjednicima parlamenata Srbije i Republike Srpske, Vladimiru Orliću i Nenadu Stevandiću. 

Na pitanje: Da li su predsjednici parlamenata Crne Gore, Srbije i Republike Srpske potpisali Deklaraciju za "Savez srpskih zemalja" koja predviđa "integrisanje ovih teritorija u zajednički državni entitet", uz propratne srdačne pozdrave narečenim zvaničnicima, prvi i zasad jedini odgovor stigao je iz Banja Luke.

Nenad Stevandić odgovorio je brzo i bučno, koliko to papir dozvoljava. U toj je brzini, očigledno, pogrešno razumio da interesovanje koje smo pokazali podrazumijeva i da smo objavili informaciju o navodnom potpisivanju "Deklaracije".

A da odgovor gospodina Stevandića zaista puno huči, vjerovatno iz razloga koji je u čuvenoj sentenci naveo genijalni Sula Radov, uvjerite se i sami čitajući integralan odgovor predsjednika Skupštine Republike Srpske:

"Poštovani,

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić se susreo sa predsjednikom Narodne skupštine Republike Srbije Vladimirom Orlićem i predsjednikom Skupštine Crne Gore Andrijom Mandićem 16. i 17. novembra, u Budimpešti na '11. konferenciji predsjednika parlamenata Jugoistočne Evrope', sa temom – proširenje Evropske Unije.

Sastanku su prisustvovali i predsjednici parlamenata Mađarske, Albanije, Sjeverne Makedonije, Federacije BiH, BiH i nepriznatog Kosova. Kao i Oliver Varhelji, Evropski komesar za susjedstvo i proširenje i predsjednik Donjeg doma italijanskog parlamenta Lorenco Fontana. Tema svih razgovora je bila proširenje EU.

Vaše insinuacije i neprovjerene informacije, gdje je bio sastanak, o čemu se pričalo i ko je prisustvovao, su samo već poznati model stvaranja antisrpske histerije.

Ili možda smatrate da su i predstavnici Albanije, Sjeverne Makedonije, Federacije BiH i nepriznatog Kosova razgovarali, a kasnije i potpisali nekakvu deklaraciju o 'velikoj Srbiji'?

Iskreno mi je žao što se još nismo susreli u Beogradu, ali sam siguran da vam nećemo uskratiti to zadovoljstvo.

Nadam se da će moj odgovor biti objavljen na jednakom mjestu i sa jednakim uvažavanjem, kao što je objavljena svjesno plasirana laž.

Sa odgovarajućim poštovanjem"

Sa jednako odgovarajućim poštovanjem gospodinu Stevandiću strpljivo pojašnjavamo da u našem dopisu nije bilo nikakvo "smatranje" nego jasno pitanje. Dodajemo da se radi našega zadovoljstva ni on, ni gospodin Mandić, u svojstvu zvaničnika, nikad ni dovijeka ne moraju sastajati u Beogradu. A ako je to njihov merak, mogu koliko je sjutra - što se Antene M tiče. 

Takođe se nadamo da je gospodin Stevandić zadovoljan mjestom na kojem objavljujemo njegov odgovor, mada bi nam pomogao da je dodatno razradio pojam "jednakog mjesta". 

Što se "uvažavanja" tiče, može biti siguran da je - odgovarajuće.

Komentari (13)

POŠALJI KOMENTAR

Tara

@Tara Pogrijesila sam u pisanju..ja sam crnogorka i pise Savjetnica ..a ne savetnica--vjerovatno kroz brzo pisanje..Izvinjavam..se

Anita

A jeste li očekivali priznanje. Greška!