17 °

max 17 ° / min 11 °

Utorak

27.02.

17° / 11°

Srijeda

28.02.

18° / 11°

Četvrtak

29.02.

18° / 12°

Petak

01.03.

13° / 10°

Subota

02.03.

14° / 9°

Nedjelja

03.03.

12° / 9°

Ponedjeljak

04.03.

10° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vraneš se uplašio smjene zbog neuspješnog posla sa braćom Veselinović, bliskim Milanu Radoičiću

Politika

Comments 1

Vraneš se uplašio smjene zbog neuspješnog posla sa braćom Veselinović, bliskim Milanu Radoičiću

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Gradonačelnik Pljevalja Dario Vraneš dramatično se obratio odbornicima lokalnog parlamenta, nagovijestivši da bi uskoro mogao biti smijenjen.

"Gospodi iz nekih lobija, raznoraznih, poručujem da me ne interesuju njihove pare. Ne interesuju me njihovi stanovi, ne interesuju me njihove nekretnine. Ne interesuje me ništa, osim interesa građana Pljevalja. Ja sam, drage koleginice i kolege, potpuno svjestan da ću poslije današnjeg dana vrlo moguće biti smijenjen. Ali, poštovani građani i zato se mnogo ne brinem, ali bih volio da bi čovjek koji me zamijeni, moj nasljednik, bude isto tako dosljedan u interesima svih Pljevljaka. Samo toliko", poručio je Vraneš ne precizirajući da li mu je i ko i zbog čega nudio mito i ko će ga smijeniti.

Skupština opštine Pljevlja usvojila je zaključke kojim od „Crnogorskog elektroprenosnog sistema traži da odmah obustavi izgradnju 400-kilovoltnog dalekovoda Lastva-Čevo-Pljevlja u dijelu trase koja prolazi kroz selo Đurđevića Tara zbog pobune mještana.

Izvori Pobjede iz pljevaljske opozicije saopštili su sinoć da se Vraneš uplašio smjene zbog poslova sa dvojicom kosovskih biznismena Zvonkom Veselinovićem i njegovim bratom Žarkom - bliskih potpredsjedniku Srpske liste Draganu Radoičiću za kojim je Interpol raspisao crvenu potjernicu.

"Ekipa iz kriminalnih krugova, koja inače pogađa sve poslove, u Pljevljima je izašla kratkih rukava iz posla sa izmještanjem dalekovoda. U pitanju su dvojica braće biznismena Veselinović - bliskih Radoičiću. To je razlog paničnog reagovanja Vraneša", tvrde izvori Pobjede navodeći da njihova inicijativa o smjeni nikada nije uvrštena u dnevni red.

DPS je inicirao smjenu Vraneša početkom juna nakon nepoštovanja državnih simbola od strane predsjednika opštine, ali o toj inicijativi se nikada nije raspravljalo jer ne postoji većina da se ona uvrsti u dnevni red.

Pljevaljski gradonačelnik Dario Vraneš došao je na čelo ovog grada nakon posljednjih izbora, kao izabranik partija bivšeg DF-a, PES, Demokrata i Pokreta za promjene. Odmah po stupanju na dužnost potrudio se da uzurpira vlast u multietničkom i multikonfesionalnom gradu.

Pažnju javnosti na sebe je skrenuo korišćenjem svake prilike da pokaže kako su Pljevlja srpski grad, da skloni ili marginalizuje državna obilježja Crne Gore i rehabilituje četničku ideologiju.

Moćni klan Veselinović – Radoičić na crnoj listi SAD

Zvonko Veselinović i njegov brat Žarko, kojeg pominju izvori Pobjede iz opozicije, su povezivani sa organizacijom barikada i neredima na sjeveru Kosova, ubistvom političara Olivera Ivanovića, švercom nafte, droge i oružja, ali nikada zbog toga nijesu odgovarali.

Zvonku se sudilo dva puta zbog malverzacija i zloupotrebe položaja i oba puta je oslobođen.

Posljednji put je u policiji Srbije bio 4. oktobra ove godine kada je negirao navode da je naručio i platio ubistva policijskih inspektora koji su 2019. otkrili plantažu marihuane u Jovanjici.

Poslovni partner mu je organizator oružanog napada na kosovsku policiju Milan Radoičić. Njihove građevinske firme angažovane su na državnim projektima Srbije i bilježe milionske zarade.

Za razliku od Radoičića, koji je bio potpredsjednik najveće stranke kosovskih Srba, Veselinović nikada nije imao političku funkciju. Veselinović i Radoičić se nalaze na crnoj listi Ministarstva finansija Sjedinjenih Američkih Država zbog veza sa transnacionalnim organizovanim kriminalom zbog čega im je onemogućen ulazak i poslovanje u SAD.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

DON QUIJOTE

Stvarno je došlo vrijeme divljeg i divljačkog razvaljivanja sve što je iole ličilo na državu i zakon. Ovaj neuki ali zlonamjerni dr.od sveg znanja ima nečija uputstva kako da rasturi Pljevlja i od njih napravi "grad slučaj".Ponavljam: postaviti poslaničko pitanje: "Šta se dešava u PV ?"