15 °

max 25 ° / min 15 °

Četvrtak

16.05.

25° / 15°

Petak

17.05.

22° / 15°

Subota

18.05.

25° / 16°

Nedjelja

19.05.

27° / 16°

Ponedjeljak

20.05.

25° / 18°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Predsjednik Komisije za izradu softvera podnio ostavku: Vlada odbila njegov prijedlog da se kontroliše autentičnost popisanih osoba

Politika

Comments 15

Predsjednik Komisije za izradu softvera podnio ostavku: Vlada odbila njegov prijedlog da se kontroliše autentičnost popisanih osoba

Izvor: Portal Analitika

Autor: Antena M

  • Viber

Boris Marković podnio je ostavku na mjesto predsjednika Komisije za praćenje uspostavljanja softvera za provjeru podataka prikupljenih tokom procesa popisa stanovništva, saznaje Portal Analitika.
 
Kako saznaju, Marković je ostavku podnio jer je Vlada prihvatila zahtjev predstavnice Uprave za statistiku (Monstat) Branke Raičević da softver građanima omogući samo da provjere jesu li njihovi odgovori na pitanje o nacionalnosti, vjeroispovijesti i jeziku autentično unijeti bez provjere autentičnosti popisanih lica (višestruki unos istog lica i nepostojećih lica) i bez uparivanja sa registrom državljana koji vodi Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Raičević je dobila podršku i druga dva člana Komisije, Tihomira Dragaša, predstavnika Pokreta Evropa sad i Aleksandra Anđića, predstavnika Ministarstva javne uprave.

Nakon što je pregalasan, Marković je tražio izjašnjenje Vlade. Vlada se usaglasila sa odlukom Komisije, poslije čega je Marković podnio ostavku.

Komentari (15)

POŠALJI KOMENTAR

Feniks

Popis proglasiti NEVAŽEĆIM! Bez daljeg komentara.

milena

@Informisanje Je li ti ove podatke proslijedio Vucko?

Bajo

E sad je potpuno jasno kako su dobili izbore. Preko dovedenih i ubacenih biraca. Ako se sad poslije popisa ( preko softvera ) mogu ustanoviti koji su dupli glasaci , koji su bez drzavljanstva , koji su sa nezakonitim dvojnim drzavljanstvom , koji popovi bez prebivalista idu da glasaju ... Sve se to sada moze otkriti. I zato je DF po svaku cijenu sprijecio provjeru . Jer ako se spisak dovede u red , oni nemaju sta da traze vise. Opozicija po bilo koju cijenu mora na tom insistirati.