Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Najvažnije da što prije dođe do prekida vatre u pojasu Gaze

Politika

Comments 0

Najvažnije da što prije dođe do prekida vatre u pojasu Gaze

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Duško Stjepović održao je sastanak sa ambasadorom Države Palestine u Crnoj Gori Rabijem Alhantulijem.

Stjepović je, kako se navodi u saopštenju, prenio iskrene izraze posebnog saosjećanja povodom stradanja civila u pojasu Gaze, među kojima je preko 70 procenata žena i djece.

“On je saopštio da se povodom ratnog sukoba između Palestine i Izraela naša država principijelno zalaže za doslovno poštovanje međunarodnog prava, i uzdržavanja od upotrebe sile protiv civilnog stanovništva, te vjeruje da je za postizanje trajnog mira neophodno dvodržavno rješenje. U tom smislu, predsjednik Odbora je ukazao da je spoljna politika Crne Gore, kao zemlje kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, u potpunosti usaglašena sa pozicijom EU, te podsjetio na podršku Crne Gore rezolucijama u okviru UN-a, kojima se poziva na trajno primirje u Gazi”, ističe se u saopštenju.

Ambasador Alhantuli informisao je o izuzetno teškoj situaciji u njegovoj državi, uz poruku da im je potrebna dalja podrška i još odlučnije pozivanje na principe i opšteprihvaćena pravila međunarodnog prava. On je pohvalio aktivizam crnogorskih građana i, u tom smislu, peticiju koju su oni samoinicijativno podnijeli Skupštini Crne Gore, te izrazio zahvalnost za podršku koju otvoreno pružaju palestinskom narodu.

“Sagovornici su izrazili obostrano interesovanje za dalje unapređenje parlamentarne saradnje na nivou dvije prijateljske države, Crne Gore i Palestine, uz iščekivanje što skorijeg završetka procedure formiranja grupe prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Državom Palestine. Zajednička poruka sa sastanka bila je da je od izuzetne važnosti da što prije dođe do prekida vatre u pojasu Gaze, kao i zaustavljanja daljeg stradanja nedužnih civila i njihovih patnji”, zaključuje se u saopštenju.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR