24 °

max 24 ° / min 12 °

Utorak

30.04.

24° / 12°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

17° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Jovanović: Ne sarađujem sa DPS-om, dio odbornika NSD i Demokrata tražio podršku DPS-a da me smijene

Izvor: Opština Budva

Politika

Comments 1
Predsjednik SO Budva poručuje da su "nebulozne tvrdnje iz privremenog odbora NSD Budva"

Jovanović: Ne sarađujem sa DPS-om, dio odbornika NSD i Demokrata tražio podršku DPS-a da me smijene

Autor: Antena M

  • Viber

- Iako nemam običaj da odgovaram na nepotpisana saopštenja, radi istinitog informisanja javnosti želim da demantujem bezočna podmetanja onih koji su izdali izvorne principe i uskratili podršku predsjedniku Opštine Milu Božoviću. Ovo vidim kao pokušaj da se javnosti baci prašina u oči i prikrije nedostatak hrabrosti da se javno kaže ono što se potajno radi - saopštio je Nikola Jovanović, predsjednik Skupštine opštine Budva, reagujući na današnje poruke iz NSD-a.

Jovanović naglašava da je sjednica SO Budva zakazana po hitnom postupku radi izbora potpredsjednika Opštine, ali da je dio odbornika odlučio bojkotovati, ne poštujući tako volju predsjednika Opštine.

"Sjednica SO Budva je zakazana za 16. februar jer je to bio zadnji zakonski rok od tri mjeseca kada je neophodno završiti započetu sjednicu. Radi ukupne javnosti, podsjetiću da se radi o sjednici po hitnom postupku koju sam zakazao kako bi se izvršio izbor potpresjednika Opštine na predlog predsjednika Mila Božovića i kako bi se izborom potpredsjednika olakšalo funkcionisanje lokalne uprave. Stvarni razlozi nepojavljivanja dijela odbornika parlamentarne većine je taj što nisu htjeli da ispoštuju volju predsjednika Opštine i izglasaju Jasnu Dokić za potpredsjednika. Nas šest odbornika sa izborne liste “Milo Božović- Budva na prvom mjestu” smo se pojavili na sjednici sa namjerom da izglasamo potpredsjednika dok su se ostali odlučili da bojkotuju i time jasno stavili do znanja da ne poštuju stav predsjednika Opštine i predsjednika Odbora NSD Mila Božovića", ističe Jovanović, prenosi rtvbudva.me. 

Uz to, Jovanović podsjeća na, kako navodi, samo jedan detalj koji dovoljno govori o istinitosti ovih navoda, a to je, da je na sastanku kluba odbornika kojem je prisustvovao Andrija Mandić, predsjednik NSD, jedino šest odbornika podržalo izbor Jasne Dokić za potpredsjednicu Opštine.

Prema njegovim riječima, najveći problem je unutar NSD koja ima najviše odbornika koji se protive volji nosioca liste i koji produbljuju političku krizu.

"Sjednica koja je juče održana, već je odlagana na zahtjev odbornika NSD i PZP pod izgovorom da je potrebno dodatno vrijeme za razgovor i ista je zakazana u krajnjem zakonskom roku. Ako je neko mislio da ću pristati da kršim zakonske rokove i time dovedem do stvaranja uslova za raspuštanje Skupštine od strane Vlade i uvođenje privremenog odbora, taj ili nema dovoljno političkog iskustva ili je zaista naivan. Optuživati mene da sarađujem sa DPS-om je toliko nebulozno da ne zaslužuje ozbiljan komentar. Mene je režim Mila Ðukanovića preko Milovoja Katnića hapsio, lažno optuživao i sudio sedam godina u politički montiranom procesu dok je isti taj režim one koji se kriju iza nepotpisanog saopštenja zapošljavao i završavao im brojne poslove", kazao je Jovanović.

Dodaje da je DPS u Budvi osvajao preko 70% i očigledno je, kako navodi, greška "što je mnogima dozvoljeno da pređu u naš tabor i sada pokušavaju da preuzmu vlast u opštini". 

"Želim jasno da poručim, ni ja, niti bilo ko iz moje porodice, nije nikada i neće nikada sarađivati sa DPS-om. A za one koji se kriju iza nepotpisanog saopštenja znam da jesu i siguran sam da hoće. Politički napadi na mene su zasnovani na iskonstruisanoj i bezočnoj neistini jer mi je poznato da je dio odbornika NSD zajedno sa dijelom odbornika Demokrata, u prethodnom periodu, tražio podršku DPS da me smijene sa pozicije predsjednika Skupštine. Kada je taj plan propao, krenulo se u bojkot radi rušenja vlasti blokadom Skupštine", navodi on.

Jovanović postavlja javno pitanje: "Zbog čega nije ispoštovan posljednji dogovor koji je aminovao predsjednik Opštine Milo Božović a to je raspodjela funkcija i izbor Jasne Dokić za potpredsjednicu od strane onih koji se nisu pojavili na sjednici?"

"Na kraju, mene ne mogu optuživati za saradnju sa DPS-om oni koji su do juče bili u toj organizovanoj kriminalnoj grupi preko koje su i samo vršili krivična djela i zajedno otimali od građana Budve", zaključio je Jovanović.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Nikola

Niko nije lud da napušta narko kartel i pređe na stranu DPS i tako se odrekne ogromnog profita