23 °

max 23 ° / min 15 °

Petak

17.05.

23° / 15°

Subota

18.05.

24° / 16°

Nedjelja

19.05.

26° / 15°

Ponedjeljak

20.05.

27° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 18°

Srijeda

22.05.

23° / 16°

Četvrtak

23.05.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
O’Brajen sa Spajićem: Sa ovom Vladom postoji šansa da se krene u dublju integraciju

Politika

Comments 3

O’Brajen sa Spajićem: Sa ovom Vladom postoji šansa da se krene u dublju integraciju

Autor: Antena M

  • Viber

Pomoćnik državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za evropska i evroazijska pitanja Džejms O’Brajen boravi u posjeti Crnoj Gori.

Nakon sastanka sa Milojkom Spajićem, naš premijer je saopštio da jako cijeni američke prijatelje koji su nam, ističe, bili konstruktivni na putu dijaloga Crna Gora - SAD - Evropska komiisija. 

"Očekujemo velike rezultate jednog takvog dijaloga. Očekujemo da američka privreda bude mnogo zainteresovanija za naše tržište. Mislim da je plan rasta EU jedan od najbitnijih stvari za Crnu Goru", kaže Spajić.

U Vladi žele još jednu međuvladinu konferenciju u Briselu za vrijeme belgijskog predsjedavanja. Naše tehnokrate žele da doprinesu našem putu u EU, poručuje Spajić.

Spajić je kazao da očekuje mnogo više investicija i turista iz Amerike.

O’Brajen je poručio da "sa ovom vladom postoji šansa da se krene u dublju integraciju, ne samo evropsku već i transatlantsku."

Činjenica da vrhovni državni tužilac i glavni specijalni tužilac rade u punom kapacitetu je, kako je kazao O Brajen, veliko postignuće ove Vlade.

"Mi izuzetno podržavamo cilj Crne Gore da bude članica EU", izjavio je O Brajen. 

Kaže da sarađuju sa našom Vladom u velikom broju pitanja. Veliko je postignuće sto djeluju u punom kapacitetu, ističe američki zvaničnik. Izgradjene istitucije ce raditi u korist građana ubuduće, dodao je.

"Kada govorimo o pridruživanju, mi podržavamo izuzetno ovaj cilj i stojimo uz Crnu Goru, poručio je O’Brajen.

Premijer Spajić je danas odgovarao na pitanja novinara o aktuelnim temama o čemu čitajte u posebnom tekstu:

 

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Petar

@Simokkiser Ko zna sto radi dobro je a ko moze da izveze dovoljnu kolicinu za minimalnu narudzbu certifikovanog sira,prsute,vina,gotovog namjestaju iz CG u SAD tome treba dat godisnju nagradu privredne komore CG. SFRJ nije mogla osim yugo korala ista da izveze na americko trziste, a ne Crna Gora...

Simokkiser

@Petar Ti ne radi nista ....nas potencijal se ubija na svakom cosku .....zivim u inostranstvu vec godinana ne mogu uvesti legalno sir, prsutu, sudzuk, susenu ribu, med, dzem, (drenjina) Znam da sa sjevera rade puno drvo vrata i prozore za svoe rodjake ovamo ..tako da..imamo sve ...osim mozak

Petar

Sto ima americka privreda od 300 miliona ljudi da trazi u Crnu Goru koja izumire na svaki moguci nacin. S cim cemo mi i pred Rumuniju i Albaniju a ne na zahtjevno i konkurentno trziste americko. DJe nema jasne racunice nema ni prijateljstva, cist racun duga ljubav.