14 °

max 19 ° / min 14 °

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

18° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 13°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ivanović sa Torkazom: Crna Gora je predvodnik procesa integracije u EU, podrška Francuske od izuzetnog je značaja

Politika

Comments 0

Ivanović sa Torkazom: Crna Gora je predvodnik procesa integracije u EU, podrška Francuske od izuzetnog je značaja

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar vanjskih poslova Filip Ivanović sastao se danas sa specijalnim izaslanikom Francuske za Zapadni Balkan Reneom Torkazom.

„Crna Gora je, nesumnjivo, predvodnik procesa integracije u Evropsku uniju, rezultati koje ste ostvarili u kratkom roku su impresivni i možete računati na snažnu podršku Francuske u nastavku reformskih procesa“, kazao je Torkaz.

Ocijenivši proširenje EU na Zapadni Balkan veoma važnim i u što kraćem mogućem roku, uz ispunjenje propisanih uslova, istakao je da je u pitanju zajednički rad na završetku već otpočetih procesa i da „Crna Gora apsolutno može da posluži kao primjer u regionu“.

Ministar Ivanović je zahvalio na porukama ohrabrenja i podrške.

„Crna Gora veoma cijeni to što naši partneri i zemlje članice Unije prepoznaju napore, rezultate i apsolutnu posvećenost ove Vlade ostvarenju ključnog prioriteta, članstva u EU. Podrška Francuske od izuzetnog je značaja i raduje nas nastavak saradnje na planu daljeg sprovođenja neophodnih reformi“, istakao je ministar.

Kazao je da je Crna Gora ušla u fazu političke stabilnosti, što je, kako je ocijenio “veoma važno kako na unutrašnjem planu, tako i sa aspekta ostvarenja vanjskopolitičkih ciljeva“, te dodao je da je svaki napredak Crne Gore dobra vijest i za ostale zemlje regiona.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnim regionalnim prilikama, uz poseban osvrt na važnost izgradnje trajne stabilnosti na Zapadnom Balkanu, a obostrano je ocijenjeno da je intenzivirani politički dijalog između Crne Gore i Francuske potvrda bliskih i prijateljskih veza, kao i spremnosti za kontinuirano jačanje bilateralnih odnosa. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR