16 °

max 22 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

22° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
GI "21. maj": Spajićeva Vlada ne može opstati uz krhku parlamentarnu podršku

Politika

Comments 0

GI "21. maj": Spajićeva Vlada ne može opstati uz krhku parlamentarnu podršku

Autor: Antena M

  • Viber

Iz Građanske inicijative "21. maj" saopšteno je da je Jakov Milatović napuštanjem PES-a ubrzao proces preuređenja i novih konflikata na crnogorskoj političkoj sceni.

"Spajićeva vlada ne može opstati uz sadašnju krhku parlamentarnu podršku. Očigledno je da, pored ekonomske krize i lomljivih javnih finansija, slijedi i period novog političkog vrtloga u Crnoj Gori. Već sada je izvjesno da je Spajićev PES, pored razlaza sa Milatovićem i njegovim pristalicama, u sukobu sa Demokratama i nesklon prekompoziciji Vlade na način kako je zamišljen u Vučićevom kabinetu", navode iz GI "21. maj".

U saopštenju ističu da je očigledno i da je Mandić, uz dogovor sa Briselom, trenutno favorizovan od Spajića, za razliku od Kneževića.

"S druge strane, opoziciona URA je i dalje na Vučićevom povocu. Istovremeno, iza ovih podjela prepoznaje se i širi geopolitički sukob koji će se reflektovati na  sastav izmijenjene Vlade. Naime, treba imati u vidu činjenicu da Crna Gora nema nikakvih šansi da postane članica EU dok se ne poraze politički akteri koji su pod kontrolom Vučića i putinovske agenture. U ovom trenutku, Spajić je evroatlantski lojalista nasuprot Milatoviću, Abazoviću, Kneževiću i nepouzdanom Bečiću. Pritom, Mandić može da bira između proevropskog konvertitstva sa povlasticama kao svojevremeno Kilibarda ili da završi političku karijeru kao još jedan otirač "srpskog sveta", zaključuju u saopštenju.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR