22 °

max 22 ° / min 12 °

Ponedjeljak

06.05.

22° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 12°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 14°

Subota

11.05.

21° / 12°

Nedjelja

12.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mandić: Glavni ciljevi su nam članstvo u EU, najbolji odnosi sa susjedima i mir i stabilnost u CG

Politika

Tag Video
Comments 1

Mandić: Glavni ciljevi su nam članstvo u EU, najbolji odnosi sa susjedima i mir i stabilnost u CG

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić razgovarao je sa Ašotom Hovakimijanom, ambasadorom Republike Jermenije.

Predsjednik Mandić je, prije svega, poželio dobrodošlicu ambasadoru Hovakimijanu, izrazivši zadovoljstvo povodom njihovog susreta, navodi se u saopštenju Skupštine Crne Gore. 

"Predsjednik Skupštine Crne Gore je ambasadora upoznao sa glavnim ciljevima Crne Gore, a to su članstvo u Evropskoj uniji, građenje najboljih mogućih odnosa sa susjedima i očuvanja mira i stabilnosti u Crnoj Gori. Mandić je istakao da su upravo ovi ciljevi ključna načela nove parlamentarne većine.

Mandić je ambasadoru saopštio da je nakon izbora novog Saziva Skupštine u procesu formiranje grupe prijateljstva sa Republikom Jermenijom i dodao da će se sa predsjednikom jermenskog parlamenta sresti na Skupštini zemalja Frankofonije čiji je Crna Gora domaćin", navode iz Skupštine. 

Ambasador Hovakimijan se, prije svega, predsjedniku Mandiću zahvalio na prijemu, istakavši da je Jermenija istorijski imala dobre odnose sa Crnom Gorom, te dodavši da će uskoro uslijediti zvaničan poziv Mandiću da posjeti Republiku Jermeniju.

U kontekstu saradnje u oblasti kulture, dvojica predsjednika posebno su se osvrnula na činjenicu da je Gorski Vijenac Petra II Petrovića Njegoša 1847. godine štampan upravo u jermenskom manastiru u Beču, piše u saopštenju. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Orlov krš

Laž,laž,samo laž! Članstvo u EU te interesuje kao lanjski snijeg, a mir i stabilnost u CG još manje! Stalnim velikosrpskim performansima provociraš i testiraš koliko daleko možeš ići! Što se tiče ove rasturene vlasti očigledno ti može biti,pa i nema reakcije na tvoja nepočinstva.