20 °

max 20 ° / min 13 °

Utorak

14.05.

20° / 13°

Srijeda

15.05.

20° / 12°

Četvrtak

16.05.

25° / 14°

Petak

17.05.

22° / 15°

Subota

18.05.

25° / 15°

Nedjelja

19.05.

28° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

27° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
PEN centar i FCJK: Zahtijevamo smjenu ministarke kulture Tamare Vujović

Izvor: UGC

Politika

Comments 3

PEN centar i FCJK: Zahtijevamo smjenu ministarke kulture Tamare Vujović

Izvor: Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Fakultet za crnogorski jezika i književnosti i Crnogorski PEN centar nakon jučerašnjih dešavanja u Herceg Novom kada je spaljena lutka sa likom književnika i kolumniste Andreja Nikolaidisa i održan sraman govor traži smjenu ministarke kulture i medija Tamare Vujović.

- Najoštrije osuđujemo karnevalsko spaljivanje lutke s likom crnogorskoga književnika Andreja Nikolaidisa koje je juče organizovano u Herceg Novome. Takođe, najoštrije osuđujemo sramotnu relativizaciju ovoga čina od strane Tamare Vujović, ministarke kulture i medija Crne Gore koja je ohrabrila pomenuti postupak karakterišući ga kao slobodu govora i umjetnost, navodi se u saopštenju crnogorskog PEN centra i FCJK.

- Zato zahtijevamo njenu smjenu i pozivamo sve kulturne i naučne institucije i organizacije u Crnoj Gori da urade isto, jer se ovim istupom legitimisala kao poklonik najogavnijih fašističkih praksi stigmatizacije slobodnomislećih intelektualaca.

- O svemu pobrojanom, a posebno o ulozi ministarke koja s pozicije moći ohrabruje napade na krtičare vlasti obavijestićemo Međunarodni PEN centar i druge inostrane organizacije koje se bave problemima ljudskih prava i sloboda, kaže se u saopštenju.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Marko

Pošto su navukli ove KKK kostime mogli su i Andreja razapeti na krst. Da ugođaj bude pravi.

nenad_mne

Slika najbolje opisuje ovu "kulturnu" manifestaciju! Lutka u crnogorskoj nošnji gori, a dželati u KKK odorama! Ministarka je za slobodu govora, iako je govor mržnje? A ovo je "kulturna" manifestacija isto kada je inkvizicija spaljivala, pa nacisti pa svetosavci? Kakva ministarka, takva i "kultura"!

Sve vi cvjetalo

Isto je i sa Spajicem, koji se ekspresno javio da podrzi "oslobodioce". Nijesmo ga culi da je reagovao kad je procesuiran Batricevic ili vezano za Mandicevo nipodastavanje drzave na svakom koraku. Dje je cuvena partija Piromani su nasa nacija?! Dje je mali Momo?!