Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
MVP se ogradilo od Mandićevih poteza: Poručili da je propust što nije istaknuta zastava BiH

Izvor: Antena M/Dragan Tomašević foto

Politika

Comments 0

MVP se ogradilo od Mandićevih poteza: Poručili da je propust što nije istaknuta zastava BiH

Izvor: Beta/Danas

Autor: Antena M

  • Viber

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore ogradilo se od poteza predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića i službi Skupštine povodom dešavanja tokom posjete predsjednika RS Milorada Dodika Podgorici 27. februara, prenosi Beta. 
 
U odgovoru na protestnu notu Ministarstva spoljnih poslova BiH navedeno je da MVP Crne Gore „nije učestvovao u organizaciji i pratećim protokolarnim aktivnostima u vezi s posjetom predsjednika RS Milorada Dodika, već su tu posjetu organizovale službe Skupštine Crne Gore, sa Andrijom Mandićem na čelu“.

MVP Crne Gore u dokumentu, koji je potpisao ministar Filip Ivanović, ističe se da su zvaničnim putem obavijestili Skupštinu Crne Gore o propustu, jer pored entitetske zastave RS, nije istaknuta zastava države BiH.

U odgovoru se navodi da Vlada Crne Gore podržava cjelovitost, suverentitet i teritorijalni integritet BiH, kao i njena državna obilježja, zastavu i istorijski kontinuitet, izražavajući nadu da ovaj događaj neće uticati na prijateljske i dobrosusjedske odnose BiH i Crne Gore.

Ministarstvo BiH je 28. februara uputilo protestnu notu crnogorskom MVP-u povodom posjete predsjednika RS Milorada Dodika Podgorici i sastanka sa predsjednikom crnogorske Skupštine Andrijom Mandićem, tokom kojeg nijesu bila istaknuta obilježja Bosne i Hercegovine, već entiteta Republika Srpska.

Naveli su da BiH uvažava i poštuje državna obilježja Crne Gore, kao i ostalih međunarodno priznatih država i da očekuje da predstavnici Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori imaju isti tretman.

Ukazano je i na Mandićevu izjavu da su „RS i Federacija stvorile BiH“, ocijenivši da ovakvi potezi samo mogu narušiti dobrosusjedske odnose. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR