14 °

max 19 ° / min 14 °

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

18° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 13°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Gorčević sa Leverence: Snažna podrška Letonije na putu ka EU

Politika

Comments 0

Gorčević sa Leverence: Snažna podrška Letonije na putu ka EU

Autor: Antena M

  • Viber

Raduje me što ste u kratkom roku ostvarili značajne rezultate na evropskom putu. Imate punu podršku Letonije da ubrzate proces pristupanja i postanete sljedeće članica EU, kazala je državna sekretarka u Ministarstvu vanjskih poslova Letonije Ingrida Leverence u razgovoru sa ministarkom evropskih poslova Maidom Gorčević.

Leverence je kazala da razumije obaveze i izazove s kojima se Crna Gora suočava na putu prema punopravnom članstvu i prenijela da su letonske institucije na raspolaganju da svoju ekspertizu i iskustvo prenesu crnogorskim kolegama s ciljem bržeg i kvalitetnijeg sprovođenja zahtjevnih reformi.

Ona je, takođe, pohvalila izrazito visoku podršku crnogorskih građana članstvu u EU.

Ministarka Gorčević je upoznala sagovornicu sa aktuelnim i planiranim aktivnostima Vlade i pregovaračke strukture usmjerenim na ispunjenje privremenih mjerila u poglavljima 23 i 24.

"Za nas je važno da iskoristimo aktuelni momenat i podršku EU i država članica, s jedne i nikad snažniju političku volju, odlučnost, energiju i motivaciju koju imamo u društvu, kako bismo uspješno dovršili obaveze i zadatke započete prije 12 godina. Mnogo posla nas očekuje u kratkom vremenskom periodu, ali smo u Vladi i Skupštini svjesni da ne smijemo propustiti ovu priliku ukoliko želimo da Crna Gora zaista postane sljedeća članica EU", poručila je Gorčević.

Ona je zahvalila na podršci koju Letonija pruža Crnoj Gori u procesu pristupanja EU istakavši da naša država, uprkos pooštravanju uslova i promjeni metodologije procesa pristupanja, može dosta da nauči od zemalja koje su u prethodnim talasima proširenje postale članice Unije.

Sagovornice su razmijenile mišljenje u vezi sa aktivnostima Vlade usmjerenim na unapređenje ekonomskog rasta, saglasivši se o potrebom snažnije promocije Crne Gore kao atraktivne investicijske i turističke destinacije.

Sastanku je prisustvovala ambasadorka Letonije Agnese Kalnina.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR