24 °

max 24 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

24° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 14°

Četvrtak

09.05.

18° / 14°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krapović poručio Spajiću: Biće vam jasnije nakon odluke Upravnog suda

Politika

Comments 2

Krapović poručio Spajiću: Biće vam jasnije nakon odluke Upravnog suda

Autor: Antena M

  • Viber

Gospodine predsjedniče Vlade, upravo je sada na sceni politizacija Uprave policije kroz nezakonito postavljenje VD direktora Uprave policije od strane neovlašćenog predlagača, poručio je Spajiću potpredsjednik Demokrata Dragan Krapović.

"I naravno, odmah nakon presude Upravnog suda, još jednom ćemo Vas pitati zašto ste to uradili suprotno Zakonu o unutrašnjim poslovima, a pogotovu imajući u vidu da ste prilikom nezakonitog odlučivanja ispred sebe imali kompletne podatke, upozorenja i informacije, uključujući i sve aspekte profesionalizacije i politizacije.

Ovo posebno u svijetlu činjenice da su brojni funkcioneri i lica bliska PES-u predlagala kandidate za direktora Uprave policije. Da li je ovo, gospodine predsjedniče depolitizacija Uprave policije, vladavina prava i primjena evropskih i demokratskih standarda", pita Krapović.

Kako dodaje, ministar od prvog dana želi samo čistog, hrabrog, stručnog profesionalaca, koji nema veze sa partijama, koji nema dodira sa kriminalom, koji nikada nije koristio svoju poziciju za partijske uticaje, koji nije dogovarao svoju kandidaturu sa političarima ili sa njima povezanim licima, koji će samo služiti zakonu i državi Crnoj Gori.

"U ovom trenutku, kada je povjerenje javnosti u institucije od presudne važnosti za očuvanje društvenog tkiva, imperativ je da se postupci donošenja odluka odvijaju na temeljima transparentnosti, zakonitosti i odgovornosti, a ne sve suprotno tome, o čemu najbolje svjedoče dvije sjednice Vlade, od kojih je jedna sazvana u nedjelju nešto prije ponoći.

I na kraju, podsjetiću Vas, da su se već eminetni pravnici izjasnili i potvrdili da je Odluka Vlade nezakonita, a podsjećam Vas i na stav portparolke Evropske komisije, koja je nakon izbora VD direktora Uprave policije kazala: “procedura imenovanja treba da budu u skladu sa zakonom”.

Dakle, gospodine, Spajiću, ovdje je svima sve jasno, a biće i Vama jasnije nakon odluke Upravnog suda", zaključio je Krapović.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Libero7

Kad ovi pricaju o politizaciji a omi su i fudbalske klubove napunili neznavenim glasacima i trenerima

Ma neka

A okle ti znaš, stručnjače, kakva će bit odluka Upravnog suda?!