16 °

max 22 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

22° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pozitivan IBAR bio bi dodatni podstrek za EU integracije

Politika

Comments 0

Pozitivan IBAR bio bi dodatni podstrek za EU integracije

Autor: Antena M

  • Viber

Pozitivan izvještaj o ispunjenosti privremenih mjerila (IBAR) bio bi dodatni podstrek za evropske integracije Crne Gore, poručeno je sa sastanka predsjednika Bošnjačke stranke (BS) Ervina Ibrahimovića sa ambasadorkom Francuske u Podgorici An Mari Maske.

Iz BS-a je saopšteno da su Ibrahimović i Maske u prijateljskom i otvorenom razgovoru razmijenili mišljenja o odnosima dvije države i političkoj situaciji u Crnoj Gori i regiji.

Oni su, kako su naveli iz BS-a, razgovarali i o geopolitičkoj situaciji i njenom uticaju na Crnu Goru i regiju, kao i na proces pristupanja država Zapadnog Balkana Evropskoj uniji (EU).

Iz te partije su rekli da je u razgovoru istaknuta važnost snaženja reformi, kako u Crnoj Gori, tako i regionu.

„Podvučeno je da i države regije, sa jedne, kao i EU i države EU, sa druge strane, imaju svoje uloge u tom procesu i da svako treba da učini dodatni napor, kako bi proces bio osnažen i ubrzan, jer je interes svih da Zapadni Balkan što proje postane integralni dio EU“, kaže se u saopštenju.

Ibrahimović i Maske saglasili su se da je posebno važno osnažiti i ubrzati taj proces kada je u pitanju Crna Gora, kao država koja je i formalno i suštinski najbliža članstvu u EU.

Time bi se, kako je saopšteno, ostalim državama koje žele da pristupe EU poslao jasan signal da imaju EU perspektivu i da ona zavisi isključivo od rezultata rada na neophodnim reformama.

„Saglasili su se i da bi pozitivan IBAR bio dodatni podstrek za EU integracije i podvukli ulogu i značaj konstruktivne i potpuno proervopske politike BS-a tokom cijelog procesa pristupanja Crne Gore EU“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Maske potvrdila punu posvećenost Francuske da pruži svaku vrstu podrške Crnoj Gori na evropskom putu.

„Na kraju je istaknuta potreba snaženja proevropskih snaga u Crnoj Gori u cilju osiguravanja evropskog puta“, rekli su iz BS-a.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR