18 °

max 20 ° / min 12 °

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

24° / 15°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

21° / 12°

Nedjelja

12.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SO Zeta: Poništiti odluku o nezakonitoj smjeni Krstovića, presudu pisao sin političkog direktora Demokrata

Politika

Comments 0

SO Zeta: Poništiti odluku o nezakonitoj smjeni Krstovića, presudu pisao sin političkog direktora Demokrata

Autor: Antena M

  • Viber

Iz Skupštine opštine Zeta poručili su da se po hitnom postupku mora poništiti odluka Upravnog suda koji je zaključio da je smjena Luke Krstovića sa čela lokalnog parlamenta bila nezakonita.

„Na adresu SO Zeta danas je dostavljena presuda kojom je poništena odluka SO Zeta D- 32 016/23 -183 o razrješenju predsjednika SO Zeta od dana 25.08. 2023. godine. U presudi koju je pisao sin političkog direktora Demokrata i sadašnjeg člana UO D.O.O. Puteva gospodin Vujović je navedeno da u spisima predmeta nedostaje zapisnik kao pismeni dokaz o izvršenim radnjama sa sjednice Skupštine Opštine Zeta održane toga dana, a na kojoj je donijeta osporena odluka, iako je u spisima predmeta dostavljen tonski zapisnik sa pomenute sjednice. Ovakva odluka se mora poništiti po hitnom postupku jer je ne može, prije svega, pisati osoba koja je u bliskim odnosima sa funkcionerom Demokrata“, poručili su iz opštinske Skupštine. 

Kažu kako im je u samom startu bilo jasno kakva će odluka biti i da će se „hvatati za sitnice tehničkog karaktera jer time pokazuju svoju nemoć u ovom procesu“. 

„Osim toga, u presudi je navedeno da Odluka ne sadrži obrazloženje, iako su u okviru materijala dostavljeni i razlozi za donošenje navedene Odluke. U obrazloženju presude naloženo je da se predmet vrati na ponovni postupak što će SO Zeta u zakonskom roku i odraditi. U ovoj odluci nije navedeno da pomenutog gospodina Krstovica vratimo na poziciju predsjednika Skupštine već da donesemo novu odluku o smjeni jer je više nego očito da većina stanovnika Zete ne želi gospodina Krstovica na pomenutom mjestu“, naveli su iz SO Zeta.

Dodaju da su ovu odluku dužni da isprave u roku od šest mjeseci. 

„Željeli bi da dodamo da se pri donošenju ove odluke u ovom slučaju morao izuzeti sudija Vujović jer je sin dugogodišnjeg političkog direktora Demokratske Crne Gore. Ova odluka je sada više nego očito kucana u centrali Demokratske Crne Gore i da sa pozicija sudije u ovom postupku žele da se miješaju u izbornu volju građana. Većina je, jasno i javnosti, uvijek u mogućnosti da razriješi bilo kog predsjednika skupštine ukoliko postoji volja jer je upravo to odraz demokratije, jer zašto onda postoje izbori i zašto postoji demokratija u jednom izbornom sistemu. Ako bi ovako gledali kao gospoda iz Demokrata nikad niko ne bi bio smijenjen. Nevjerovatna je i slucajnost zasto je odluka donijeta dan prije skupstine, a cini nam se da se ovdje ne radi o slucajnosti vec se ponovo presude pisu u centralama pojedinih partija kao i do avgusta 2020. godine, samo u promijenjenim ulogama- odnosno partijama“, zaključuje se u saopštenju SO Zeta.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR