11 °

max 19 ° / min 11 °

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 13°

Četvrtak

09.05.

24° / 15°

Petak

10.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Predsjednik Crne Gore  iniciraće obeštećenje golootočkih žrtava

Politika

Comments 6

Predsjednik Crne Gore iniciraće obeštećenje golootočkih žrtava

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik države Jakov Milatović će inicirati niz sastanaka sa predstavnicima relevantnih institucija i udruženja u cilju pokretanja procesa donošenja zakona o obeštećenju golootočkih žrtava.  

Predsjednik je poručio da Goli otok predstavlja crnu tačku u našoj istoriji i simbol stradanja za više hiljada građana i njihovih porodica, te da podržava dugogodišnje zalaganje civilnog društva i Udruženja žrtava Golog otoka za rješavanje ovog pitanja, kao što je to već urađeno u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji. 

Predsjednik Milatović zaključuje da samo ona država koja ispuni moralni dug prema onima čija su prava bila grubo kršena i čije su patnje bile godinama ignorisane, može koračati putem istinskog napretka, navodi se u saopštenju Kancelarije za odnose s javnošću.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

sičija

@Marko Bravo za komentar! Sve rečeno i to ukratko.

sičija

@pop, ima preče od toga jer treba da se državi Crnoj Gori vrate uzurpirani hramovi i manastirska zemljišta. Pošto ste pop mislila sam da bi to bilo prioritetno pitanje, pravni i civilizacijski čin

Marko

Ne lupetaj i ne zamlaćuj ovaj narod, jer smo vas siti. Što se nijesi javio kad je "veliki šef" napao Gorčevićku, što nijesi reagovao na glasanje Vukićevićke, jesi li pitao u čije ime je glasala i koga je zastupala. Vjerovatno predsjednika države.