11 °

max 19 ° / min 10 °

Subota

04.05.

19° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 13°

Četvrtak

09.05.

24° / 15°

Petak

10.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kaluđerović: Demokratija podrazumijeva pravo na različite političke stavove

Izvor: SNP

Politika

Comments 6

Kaluđerović: Demokratija podrazumijeva pravo na različite političke stavove

Autor: Antena M

  • Viber

Osuđujem neprimjerene komentare i prijetnje upućene ministarki evropskih integracija Maidi Gorčević i poslanici Maji Vukićević, kojima su izložene zbog svojih političkih ili zvaničnih državnih stavova, navodi u saopštenju Slađana Kaluđerović, poslanica SNP-a.

Demokratija podrazumijeva slobodu mišljenja i pravo na različite političke stavove, ali očigledno da pojedini nisu savladali te osnovne demokratske lekcije, pa na nedopustiv i neprimjeren način targetiraju svakog ko ima drugačije političko mišljenje, kaže Kaluđerović.

Da stvar bude gora, na djelu imamo nastavak negativne prakse verbalnog nasilja nad ženama u politici, a svako ćutanje ili nereagovanje na takve pojave znači – odobravanje, što ima štetan uticaj i posledice kako na individualne žene, tako i na opštu motivaciju žena da se aktivno uključe u politički život, čime se podriva princip rodne ravnopravnosti zaključuje u saopštenju Slađana Kaluđerović, poslanica SNP-a .

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Pero

Gospodjo Kaluđerović, Drugo je politički stav a drugo je vanjska politika jedne zemlje. Valjda to znate. Ali to što Vi sada radite, zove ze manipulacija. Da li to shvatate? Politički stavovi DNP su da nije bilo genocida u Srebrenicu, da treba ukiniti sankcije Rusiji, da je Mladić Srpski heroj.

chronicler

Aooo, a nemoj nas ti učiti demokratiji pa se ni kozom ne oralo. Priča ti je nekorektna. A nije loše i da kane neka kap vaspitanja.

Di

"Nasilje nad ženama u politici"... Ovo je nasilje nad narodom. Vukićević može da iznosi svoje lično mišljenje u mjesnoj zajednici i na partijskom sastanku, to jeste demokratija. Ali ne tamo gdje predstavlja državu i narod. To nije demokratija, nego izdaja.