15 °

max 15 ° / min 11 °

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

20° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS: Aktivnost našeg odborničkog kluba u SO Berane potvrda odgovornog odnosa prema sugrađanima

Politika

Comments 0

DPS: Aktivnost našeg odborničkog kluba u SO Berane potvrda odgovornog odnosa prema sugrađanima

Autor: Antena M

  • Viber

Izvještaj o radu Skupštine opštine Berane za 2023. godinu, jasno pokazuje da Demokratska partija socijalista ima najaktivniji odbornički klub u lokalnom parlamentu, saopštio je Klub odbornika DPS-a u SO Berane. 

"Odbornici vladajućih partija, njih 19, su tokom četiri redovne i tri sjednice po hitnom postupku, imali 28 diskusija i osam replika, dok je sedam odbornika Kluba Demokratske partije socijalista imalo čak 89 diskusija i 23 replike.

Odbornici vlasti su postavili tri odbornička pitanja, dok su odbornici DPS postavili 21 odborničko i tri dopunska pitanja. Brojke iz pomenutog Izvještaja jasno pokazuju odnos naših odbornika prema povjerenju koje su nam građani ukazali na izborima, ali i njihovoj ozbiljnosti prema ovoj obavezi. Naša obaveza je da kroz rad i aktivnosti sa pozicije odbornika najbolje prenesemo u lokalnom parlamentu ono što je mišljenje građana na određene teme, ali i njihove zahtjeve, čijim ispunjavanjem dolazi do stvaranja boljeg ambijenta za život u Beranama", navodi se u saopštenju. 

Sa druge strane, iz Izvještaja vidimo da su odbornici političkih subjekata koji čine vlast najneaktivniji, te samim ćutanjem o svom radu najbolje govore o njegovom kvalitetu, kažu iz DPS-a. 

"Na ovaj način omalovažavaju građane koji su im pružili šansu da vrše vlast, ali i pokazuju da se jednostavno nemaju čime pohvaliti.

Činjenično stanje koje pokazuje Izvještaj o radu Skupštine opštine Berane za 2023. godinu samo nas obavezuje da još odgovornije i odlučnije, kroz razne zakonske inicijative i mehanizme koje imamo kao odbornički klub nastavimo da se borimo za bolji kvalitet života svih građana Berana", piše u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR