12 °

max 21 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 12°

Četvrtak

09.05.

18° / 13°

Petak

10.05.

19° / 12°

Subota

11.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đukanović: Od ulaska u NATO Crna Gora ostvarila najdinamičniji prosperitet

Politika

Comments 1

Đukanović: Od ulaska u NATO Crna Gora ostvarila najdinamičniji prosperitet

Autor: Antena M

  • Viber

Na 75. godišnjicu formiranja NATO uvjereniji smo nego ikada u ispravnost ideje, vrijednosti i principa na kojima počiva Alijansa, najuspješniji savez u istoriji čovječanstva, kazao je bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

"Mir, sloboda, demokratija i vladavina prava nasušna su potreba današnjeg nepredvidljivog svijeta, a kolektivna bezbjednost važnija nego ikada. Naša je obaveza da pravilno prepoznamo izazove, i ne dozvolimo dalje ugrožavanje slobode i međunarodnog prava", naveo je Đukanović na mreži Iks. 

Crna Gora je, poručuje, od prijema u NATO bila pouzdan saveznik i partner jedinstvu Alijanse, jačanju otpornosti i odbrane, očuvanju međunarodnog poretka zasnovanog na pravilima.

"Jednako tako, od ulaska u NATO Crna Gora je ostvarila najdinamičniji prosperitet kako u pogledu ekonomskog razvoja zasnovanog na povjerenju i prilivu direktnih stranih investicija, tako i na planu bezrezervnog poštovanja tekovina evroatlantskog partnerstva, snaženja institucija i razvoja demokratskog društva.

Neophodno je da uprkos snažnim pritiscima ostanemo nepokolebljivo i stabilno na putu pripadnosti evropskoj i evroatlantskoj porodici", navodi Đukanović. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Tara

NATO je najveca odbrabrena sila..Hvala Vam G-dine Djukanovicu...!