11 °

max 21 ° / min 11 °

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 13°

Četvrtak

09.05.

21° / 14°

Petak

10.05.

20° / 13°

Subota

11.05.

21° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Etštadler: Crna Gora ima šansu da postane prva naredna članica EU

Politika

Comments 0

Etštadler: Crna Gora ima šansu da postane prva naredna članica EU

Izvor: Mina

Autor: Antena M

  • Viber

Crna Gora ima realne šanse da postane prva naredna članica Evropske unije (EU), ocijenila je ministarka za Evropu i Ustav Austrije, Karolin Etštadler.

Iz Ministarstva vanjskih poslova saopštili su da se državni sekretar tog resora Milisav Raspopović sastao danas sa Etštadler, koja boravi u posjeti Crnoj Gori.

Etštadler je, kako su naveli, pohvalila uspjehe koje je Vlada postigla u prethodnom periodu.

Ona je istakla da će Austrija, kao snažan zagovornik proširenja EU, nastaviti da pruža punu podršku Crnoj Gori, kako bi u što kraćem roku uspješno okončala pregovarački proces.

„Na toj liniji, ocijenila je da naša zemlja ima realne šanse da postane prva naredna članica Unije, kao i da EU nije kompletna bez Zapadnog Balkana“, navodi se u saopštenju.

Raspopović je istakao da Crna Gora izuzetno cijeni kontinuiranu podršku Austrije u ostvarenju punopravnog članstva u EU, što predstavlja glavni vanjskopolitički cilj.

„Na toj liniji, podsjetio je da više od 80 procenata crnogorskih građana podržava članstvo u Uniji, što daje dodatan podstrek i obavezu Vladi da odlučno nastavi sa reformskim procesima, koji će omogućiti zemlji da postane prva naredna članica evropske porodice“, kaže se u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili da bi članstvo Crne Gore u EU predstavljalo važan podsticaj za sve zemlje kandidatkinje i značajno doprinijelo daljem razvoju regiona i jačanju stabilnosti na evropskom kontinentu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR