10 °

max 21 ° / min 10 °

Nedjelja

05.05.

21° / 10°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 13°

Četvrtak

09.05.

21° / 14°

Petak

10.05.

20° / 13°

Subota

11.05.

21° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Za članove Savjeta RTCG izabrani Zorić i Drekalović

Politika

Comments 1

Za članove Savjeta RTCG izabrani Zorić i Drekalović

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber


Adminsitrativni odbor je sa devet glasova podržao kandidata Vladimira Drekalovića za člana Savjeta RTCG, dok je Naod Zorić dobio sedam.

Zorić je i dosad bio član Savjeta, izabran je 2021. godine a mandat mu ističe u junu. Njega su predložile NVO i institucije iz oblasti kulture.

Zbog Zorićeve ponovljene kandidature, juče su reagovali zaposleni iz RTCG, koji su poslanicima ukazali da je on, kako su napisali, „nedostojan te funkcije“

- Podsjećamo vas da je Naod Zorić dva puta učestvovao u nezakonitom izboru Raonića na mjesto generalnog direktora u avgustu 2021. i junu 2023. godine, na što upućuju presude Osnovnog suda, Višeg suda, Vrhovnog suda i mišljenje ASK – napisalo je deset zaposlenih.

Zorić je juče poslanicima odgovarao na pitanja o reizboru Borisa Raonića za generalnog direktora.

Poslanica Zoja Bojanić Lalović ga je pitala kakav je njegov odnos prema odluci sudova koji su reagovali na izbor Raonića, ali i da odgovori šta misli o uvredama koje je potredsjednici Savjeta Marijani Camović Veličković uputio Raonić nazvavši je spodobom.

Zorić je kazao da je odluku suda čitao „jezički“ jer nije pravnik, te da je ispoštovao odluku suda o razrješenju generalnog direktora.

- Shvatio sam, prema toj odluci da ne postoji nijedna smjetnja da Raonić bude kandidat. Bilo je glasanje i on je izabran – kazao je Zorić.

On je poslanicima kazao i da je u toku sjednice više puta postavljao pitanja pravnoj službi kako bi bolje shvatio materiju.

-Svaku odluku koju sam donio kao član savjeta sam se trudio da donesem u skladu sa zakonom i na dobro javnog interesa – rekao je on

Zorić je o Marijani Camović Veličković kazao da misli da je kvalitetan čovjek, da mu je draga, iako ponekad zna malo da pretjera.

Govoreći o odnosu Raonića prema Camović Veličković, kazao je da tako nešto nikada ne bi podržao i da to nije ljudski.

- Tu sam na njenoj strani – kazao je Zorić.

On je poslanici Bojanić Lalović, na dodatno pitanje, da se odredi prema kvalifikaciji koju je Raonić uputio potpredsejdnici Savjeta da je „spodoba“ kazao da se tako nešto nije dogodilo na sjednici Savjeta jer bi on reagovao, te da sa tim nije upoznat, jer to nije čuo.

Na pitanje poslanice Bojanić Lalović da li je čuo kasnije iz medija, Zorić je kazao da u posljednje vrijeme ne prati portale i medije u vezi sa onim što je o radu Savjeta jer misli da je veliki pritisak na njih, koji je neosnovan.

Poslanik Nikolić je kazao tokom sjednice da smatra da su Vrhovni sud, Viši i Osnovni, kao i ASK instance koje su ipak iznad pravne službe RTCG.

On je pitao Zorića da li će podnijeti ostavku ako se i pred Specijalnim državnim tužilaštvom dokaže da su glasali nezakonito. Odogvor na to pitanje nije dobijen do kraja sjednice.

Zorić je kazao da smatra da je bilo logično da tokom sjednice konslutuje pravnu službu RTCG prilikom odluke o reizboru Raonića.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR