15 °

max 22 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

22° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Spajić za japanski dnevnik Jomiuri Šinbun: Japanske tehnologije za modernu Crnu Goru, planiramo i ambasadu u Tokiju

Politika

Comments 0

Spajić za japanski dnevnik Jomiuri Šinbun: Japanske tehnologije za modernu Crnu Goru, planiramo i ambasadu u Tokiju

Autor: Antena M

  • Viber

                            

"Crna Gora može mnogo toga da nauči od Japana, a posebno u dijelu korišćenja modernih tehnologija", istakao je predsjednik Vlade Milojko Spajić u intervjuu za Jomiuri Šinbun (Yomiuri Shinbun).

Dnevnik je podsjetio da je  Spajić diplomirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Saitama, zbog čega je njegov dolazak na čelo Vlade pobudio veliko interesovanje među japanskim medijima, a prvi intervju dao je za jednu od najtiražnijih dnevnih novina.

 "Spajić je istakao da visoko cijeni saobraćajnu infrastrukturu u Japanu, kao i način na koji urađena dekarbonizacija energetskog sektora. Pored toga konstatovao je vrlo uspješne metode upravljanja otpadom zbog čega želi da se uspostavi saradnja sa japanskim kompanijama kako bi nove tehnologije stigle u Crnu Goru", saopšteno je iz kabineta predsjednika Vlade.

 Kako se navodi, u tom kontekstu je otvaranje ambasade u Tokiju važno, pa je premijer rekao za Jomiuri Šinbun da će se raditi na njenom otvaranju u najskorijem roku.

 U intervju je naglasio i važnost realizacije ideje otvaranja „Montenegro biznis distrikta“ koji bi se nalazio na lokaciji između centra Podgorice i aerodroma. Premijer je, poredeći distrikt sa Marunoučijem (Marunouchi - distrikt u Tokiju gdje se nalaze predstavništva velikog broja vodećih japanskih i stranih kompanija), istakao da je cilj privlačenje investicija međunarodnih kompanija od kojih se očekuje da u Crnoj Gori otvore svoja predstavništva za Balkan i Evropu. 

 U završnom dijelu razgovarano je i o uticaju Crne Gore, kao NATO članice, na stabilnost regiona, a predsjednik Vlade je zaključio da bi naša zemlja mogla odigrati važnu ulogu na tom polju za Zapadni Balkan, jer ima odlične odnose sa svim susjedima, navodi se u saopštenju.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR