21 °

max 23 ° / min 15 °

Četvrtak

16.05.

23° / 15°

Petak

17.05.

22° / 15°

Subota

18.05.

25° / 16°

Nedjelja

19.05.

27° / 16°

Ponedjeljak

20.05.

25° / 18°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
PES povlači predlog izmjena Zakona o PIO

Politika

Comments 1

PES povlači predlog izmjena Zakona o PIO

Autor: Antena M

  • Viber

Glavni pregovarač Crne Gore sa Evropskom unijom Predrag Zenović, pregovarač za temeljna poglavlja Bojan Božović i poslanici Pokreta Evropa sad (PES) Vasilije Čarapić i Darko Dragović sastali su se danas, kako bi razgovarali o najavljenim izmjenama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju (PIO), koje predviđaju da se starosna granica za odlazak u penziju sudija Ustavnog suda podigne sa 65 na 67 godina, saopšteno je iz PES-a. 

"Glavni pregovarač je upoznao poslanike sa reformskim procesom u oblasti vladavine prava, koji, između ostalog, treba da reguliše uslove rada nosilaca pravosudnih funkcija, te da bi uslove za penziju sudija Ustavnog suda, uz široke konsultacije, trebalo regulisati u sklopu ove agende i dinamike.

Poslanici su se usaglasili da je ovo bolji pristup i najavili su povlačenje predloga izmjena Zakona o PIO, kako bi otvorili put ka uspostavljanju dugoročnog i sistemskog rješenja", navode u saopštenju. 

Sagovornici su, kako dodaju, saglasni da su intervencije u ovom dijelu poželjne, kako bi se zaustavila tradicija zloupotreba koja već duži niz godina prati upravo ovaj segment rada Ustavnog suda, što je bila i isključiva intencija predlagača izmjena ovog zakona.

"Na sastanku je apsostrofirano i da Crna Gora ne smije da se nađe u još jednoj ustavnoj krizi, te da opozicija i parlamentarna većina ne treba da dozvole da Ustavni sud ponovo bude u blokadi, kakvoj je bio prije sadašnjeg saziva Skupštine Crne Gore", zaključuju u saopštenju. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Mila K

Gle partijski se odlučilo da se odustane bar ovaj put od bezakonja.