17 °

max 23 ° / min 12 °

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Abazović: SDT treba da utvrdi kako su Lazović i Katnić bili u službi kavačkog klana, slijedi i superfinale

Izvor: Dragan Tomašević/Antena M

Politika

Comments 5

Abazović: SDT treba da utvrdi kako su Lazović i Katnić bili u službi kavačkog klana, slijedi i superfinale

Izvor: RTCG/ Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Specijalno državno tužilaštvo treba da utvrdi kako su nekadašnji visoki funkcioner Uprave policije Zoran Lazović i bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić bili u službi kavačkog klana, poručio je poslanik Građanskog pokreta Ura Dritan Abazović.

Ovo su, kaže, veliki poduhvati - ali: ima i superfinale.

"Ljudima smo rekli - uzmite kokice, evo. Ima još, ima i superfinale", rekao je Abazović gostujući u emisiji Link na Javnom servisu.

Neki ljudi, kaže, neće moći da izbjegnu pravdu.

"Skladno informacijama koje sam imao, neki ljudi neće moći da izbjegnu pravdu. Možda će nam trebati godinu, dvije tri... ako budemo imali ovakvu Vladu možda još pet. Imam informacije koje su abdejtovane u odnosu na bilo koga", naveo je on.

Očekujem da će Baković zaštititi Lazovića

Bivši pomoćnik direktora Uprave policije Enis Baković svjedočio je juče pred specijalnim tužiocem o predmetu u kojem se  Katniću i Lazoviću na teret stavlja ,,slučaj ulaska“ u Crnu Goru Veljka Belivuka i njegove ekipe. Osvrnuvši se na to, Abazović je rekao da očekuje da će on zaštititi Lazovića.

"Znajući Bakovića, mislim da će učiniti sve da zaštiti Lazovića. Ovdje je komplikovaniji dio: ne da se pokaže ko je formalno odgovoran jer se skinula zabrana ulaska Belivuku u Crnu Goru. Treba da se napravi veza kako je grupa oko Belivuka imala podršku policije i tužilaštva na našoj teritoriji", rekao je on.

Šuković najzaslužniji

Rekao je da je za ovo najzaslužniji čelnik Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) Predrag Šuković.

"Glavna stvar je da je neko sada iz novih vlasti htio da opstruira ili isključi iz službe Šukovića. On je jedan od najzaslužnijih, čak i više od nekih iz tužilaštva. Imali smo ogroman atak na tog čovjeka odmah po instaliranju nove vlasti, a kad se neko orkestrirano napada - za to postoji debeli razlog", rekao je Abazović.

U odnosu na to što je ministar pravde Andrej Milović ocijenio da Šuković ne bi trebalo da bude na čelu SPO, Abazović je rekao: teško zemlji u kojoj je on ministar pravde.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Di

A odakle ti znaš što će da se dešava sa dokazima i finalima", ako ne učestvuješ u stvaranju dokaza sa "braćom Škaljarcima". Jeste li zajedno snimili tekst koji kompromituje ove poštene ljude i proslijedio ih "bratu Novoviću".

Tara

Ovaj albanac..je bio od prvog dana BIA spiun..pokrao nam je Crnogorsko nasledje..koje vrijede milijarde..On bi trebao vec davno ..da lezi u zatvor..

Bajo

Sramna lažava špijuncino BIA . Škaljarski brate . pi.