18 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
GI 21. maj: Kada sastavite vlast i opoziciju jedva da možete dobiti malo više od ništa

Politika

Comments 1

GI 21. maj: Kada sastavite vlast i opoziciju jedva da možete dobiti malo više od ništa

Autor: Antena M

  • Viber

Crna Gora da bi napredovala, pored podrške progresivnim i prozapadnim politikama, moraće se izboriti i sa tri krupne unutrašnje prepreke, poručuju iz Građanske inicijative 21. maj. 

Riječ je, navode, o političkoj klasi, javnom sektoru i SPC.

- Država je prvo bila jednopartijski plijen za vrijeme DPS-a i njegovih satelita, da bi je sada prisvojio lanac pohlepnih i međusobno sukobljenih partija. Sva politika vlasti i opozicije svedena je na partijske i lične interese. 

To se jednako uočava u najvećem broju opština koje su pretvorene u tragikomične lokalne samouprave ili u radu Vlade đe jedni druge očima ne mogu viđeti ili na sjednicama Parlamenta kada defiluju poslanici koji su negacija iole ozbiljnije politike - navode u saopštenju. 

Parlamentarne stranke koje godišnje podijele preko devet miliona eura da bi od države pravili sprdnju svakim danom dokazuju u kojoj mjeri su štetne po društvo, dodali su. 

- To se vidi i ovih dana kada su pritvorena dva bivša visoka javna funkcionera iz starog režima, gdje partije umjesto privrženosti načelima pravne države i ovaj slučaj odmah pretvaraju u međusobne podrugljivosti i optuživanja, pompeznu larmu, providno advokatisanje ili bagatelno prisvajanje “zasluga”.

Zato je i logično da kada sastavite vlast i opoziciju jedva da možete dobiti malo više od ništa.

Pritom, štetočinsko djelovanje istih ovih partija dodatno se vidi kada se osvrnemo na neefikasni, hipertrofirani i korumpirani javni sektor. Ono što je DPS loše utemeljio partije novog režima su dodatno učinile nepodnošljivim. Konačno, kada svemu dodamo i lakomu, uzurpatorsku i nacionalističku SPC koja je ujedno filijala Vučićevog režima i moskovska ispostava onda je jasno koliko mukotrpnog posla očekuje Crnu Goru da bi se priključila EU - zaključuju u saopštenju. 

 

 

 

 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

DejanRVujičić

Kao i sve NGO na čelu s vama. Nedostojni ste naziva i pomena i CG i 21. Maja. Što više treba da se čini i učini CG i Crnogorcima pa da se ustanete i povedete i formirate CG liniju odbrane od potpunog davljenja u četničko fašističkom glibu? Jeli težina grantova EU preteže?Sram vas bilo.