17 °

max 23 ° / min 12 °

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nikolić: Proces protiv Katnića i Lazovića je motivisan osvetom, očigledna je namjera da se nezakonito i revanšistički po svaku cijenu strpaju u zatvor

Politika

Comments 2

Nikolić: Proces protiv Katnića i Lazovića je motivisan osvetom, očigledna je namjera da se nezakonito i revanšistički po svaku cijenu strpaju u zatvor

Autor: Antena M

  • Viber

Proces koji je Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo protiv Zorana Lazovića i Milivoja Katnića politički je motivisan, a o tome svjedoči i političko-medijska atmosfera u kojem se sprovodi, saopštio je Miloš Nikolić, portparol DPS Crne Gore.

"Hapšenje Katnića, predstavlja osvetu što je u Crnoj Gori 2016. godine spriječio državni udar, i to potvrđuju izjave nekadašnjih lidera DF-a. Svima je jasno da je sljedeći korak, poništavanje sudskog procesa koji se vodio za pokušaj državnog udara, što je juče posredno i tražio jedan od lidera bivšeg DF, optužen u tom postupku.

Na ovakav zaključak jasno upućuje okolnost da su hapšenje navedenih lica osvetnički najavljivali lideri nekadašnjeg DF-a uoči promjene vlasti 30. avgusta, a da se već godinama slušaju najave i crtaju mete iz političko-bezbjednosnih krugova koji su hiljadama naručenih tekstova nastojali diskreditovati lica koja su decenijama radili u pravosudnom i bezbjednosnom sektoru", naveo je Nikolić.

Indikativno je, dodaje, i nepostupanje Specijalnog državnog tužilaštva u odnosu na Skaj prepiske pripadnika škaljarskog klana, kojima se ukazuje na veze ovog klana sa pojedincima iz nove vlasti, o kojima smo čitali kada su u avgustu 2020. najavljivali da će nakon promjene vlasti Lazović i Katnić biti ili likvidirani ili uhapšeni po nalogu šefova Škaljaraca.

"Očigledna namjera da se nezakonito i revanšistički Katnić i Lazović po svaku cijenu strpaju u zatvor, demonstrira i pritisak koji se preko medijsko-političkih krugova vrši na Viši sud kako bi im se odredio pritvor, iako za to ne postoji nijedan zakonski osnov budući da ne postoji ni mogućnost ponavljanja krivičnog djela, niti uticaja na svjedoke, kao ni mogućnosti bjekstva.

Činjenica da su na vlasti oni koji su optuženi za državni udar, da od njih zavisi stabilnost Vlade, i da očigledno ključno upravljaju procesima u državi, baca sumnju da se radi o montiranom procesu, sa jasnim motivima osvete. Nadamo se da su oni koji u tome učestvuju svjesni da će svaki njihov nezakoniti postupak, biti okvalifikovan kao očigledna zloupotreba službenog položaja", zaključuje Nikolić. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Di

Organizujte protest ispred Skupštine, zajedno s Cepom, i zahtijevajte da puste Katnića i Čadjenovića i da smijene Mandića. I istrajajte do smjene. Ovo pisanje nema efekta. Pozovite sve Crngorce na otpor, jer se ovo ne može više izdržati.

Orlov krš

Pa kad je veċ tako,crno da skoro crnje ne može biti,da se suprostavimo ovakvoj vlasti,a i selektivnom Specijalnom državnom tužilaštvu,ali ne samo saopštenjima! Čega se plašimo dok nam država nestaje na rate!? Mi kojima je stalo do ove države sve mirniji,a oni sve bezkrupulozniji!