18 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bošnjačko vijeće: Crna Gora da bude sponzor Rezolucije UN o genocidu u Srebrenici

Politika

Comments 0

Bošnjačko vijeće: Crna Gora da bude sponzor Rezolucije UN o genocidu u Srebrenici

Autor: Antena M

  • Viber

Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori podržava inicijativu nevladinih organizacija (NVO) i građanskih aktivistkinja upućenu  premijeru Milojku Spajiću da Crna Gora sponzoriše Rezoluciju Ujedinjenih nacija (UN) o genocidu u Srebrenici, saopšteno je iz Bošnjačkog vijeća.  

"Smatramo da je veoma važno da Vlada Crne Gore nastavi sa politikama pune posvećenosti demokratskoj tranziciji, euroatlanskim integracijama i suočavanja sa prošlosću. Nijedan zločin nad civilima ne smije biti zaboravljen i prikriven nehatom ili nečinjenjem pravosuđa, koje i ovom prilikom podsjećamo da preispita ko je odgovoran za nekoliko ratnih zločina počinjenih u samoj Crnoj Gori i nad njenim građanima", navode u saopštenju.  

U tom smislu, dodaju, jako značajan korak je puno poštivanje presuda mđunarodnih sudova i osuda genocida u Srebrenici, počinjenog nad Bošnjacima, tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu.  

"Podsjećano da je Skupstina Crne Gore usvojila Rezoluciju o osudi genocida u Srebrenici, čime je pokazala svoju punu posvećenost ovakvom opredjeljenju.  

Ovoga puta Rezolucija o osudi genocida u Srebrenici dolazi sa najznacajnije svjetske adrese-Ujedinjenih nacija, pa je stoga potpuno prirodno da se Crna Gora pridruži listi zemalja koje su sponzori ove rezolucije.  

Stoga se pridružujemo ovoj inicijativi vjerujući da će naša Vlada to i uraditi u kontekstu pune afirmacije suočavanja sa prošlošću i otklona od ratnih politika 90-ih, te pomirenja i izgradnje dobrosusjedskih odnosa u regionu", navodi se u saopštenju Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori.

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR