17 °

max 19 ° / min 15 °

Četvrtak

02.05.

19° / 15°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

18° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 13°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krvavac: Predsjednik ličnu sujetu da ostavi po strani

Politika

Comments 0

Krvavac: Predsjednik ličnu sujetu da ostavi po strani

Autor: Antena M

  • Viber

-Vlada, na čelu sa premijerom Spajićem, i trenutna skupštinska većina, odblokirali su proces evropskih integracija i doveli Crnu Goru na mjesto predvodnika na Zapadnom Balkanu, što su prepoznali svi zvaničnici EU i naši međunarodni partneri- saopštio je Branko Krvavac, člana Predsjedništva PES-a.

Integracija u EU je decenijski san ogromne većine crnogorskih građana, što nas obavezuje, kako kaže, na punu posvećenost reformama, koje će transformisati naše društvo u korist svih. Zato pristupanje EU, dodaje, mora biti iznad svega i svih, a u to ime, potreban nam je opšti društveni konsenzus i posvećeni rad na reformama.

Krvavac kaže da ako predsjednik države želi dobro Crnoj Gori, trebalo bi, zarad uspjeha ovog procesa, da pokuša da se izdigne iznad lične sujete i umjesto zastupanja prethodnih vlada, radi za dobro svih građana, u okviru nadležnosti propisanih Ustavom.

Član Predsjedništva PES-a podsjeća da je predsjednik Milatović prije samo nekoliko mjeseci tražio od Evropske komisije da odgodi prošlogodišnji Izvještaj o napretku, kako bi Vlada i Skupština dobili više vremena, čime sam sebe demantuje, a najbolje o učincima prethodne Vlade govori baš posljednji izvještaj o (ne)napretku.

"To ne čudi, jer je predsjednik sklon da brzo zaboravlja stvari, jer izgleda ne pamti ni na osnovu čega je dobio podršku građana. To su programi koji su prioriteti ove Vlade, a možda mu sada ne odgovaraju jer se uspješno sprovode, na dobrobit svih građana.

Da budem još konkretniji, takozvani koautor Evrope Sad 1, nije na početku podržavao program, koji je donio najveće benefite građanima Crne Gore, a na čijim rezultatima je došao do pozicije na kojoj se nalazi", poručio je Krvavac.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR