23 °

max 23 ° / min 12 °

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

17° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Lekić: Jasno je da su neki savezi dosta poljuljani, vidim i da se Spajić poprilično šali kad se pomene rekonstrukcija Vlade

Politika

Comments 3

Lekić: Jasno je da su neki savezi dosta poljuljani, vidim i da se Spajić poprilično šali kad se pomene rekonstrukcija Vlade

Autor: Antena M

  • Viber

“Oko IBAR-a se stvorila propaganda, a Vladi na čelu sa Milojkom Spajićem bih dao šansu da se konsoliduje”, poručio je lider Demos-a Miodrag lekić.

Gostujući u emisiji Klub A plus, kazao je da postoje momenti na crnogorskoj političkoj sceni koji ne ukazuju na optimizam.

“Oko IBAR-a se stvorila velika drama i propaganda. Ipak, ova Vlada je sastavljena na bazi odnosa snanga u parlamentu i izborne pobjede i zato bih joj dao šansi da se konsoluduje. Mora se politička scena uozbiljiti i, naravno, retorika mora biti ozbiljna”, smatra Lekić.

Govoreći o bezbjednosnom sektoru, Lekić je kazao da je na sceni veliki grabež i međusobno optuživanje aktuelnih ministara.

“Bizaran je momenat da se iz Vlade tuži Vlada. Na djelu je permanentni zaplet i to mnogo ruši sliku o Vladi”, kazao je Lekić.

Osvrnuvši se na najavu rekonstrukcije Vlade, Lekić smatra da će nakon nje na političkom nebu biti mnogo jasnija situacija.

“Jasno je da su neki savezi dosta poljuljani. Nije to teško pročitati. Savezništva ne bih komentarisao, ali vidim da se Spajić poprilično šali kad se pomene rekonstrukcija. Kad ga pitaju za rekonstrukciju, on odgovara: “mislite na rekonstrukciju auto-puta”, podsjetio je Lekić.

Osvrćući se na privođenja Katnića i Lazovića on je između ostalog rekao kako je "ostao gorak ukus nakon aktuelnih hapšenja, jer se mora podsjetiti da su građani Crne Gore finansirali sve ove ljude preko budžeta".

Ipak, kako je kazao, i u ovim slučajevima mora se početi od pretpostavke nevinosti.

"Ovo je složenija priča dužeg datuma. To su pojavni oblici sistema i vrhunac završne faze. Nije me ništa od ovoga iznenadilo. Kocka je bačena, ali još nije pala. Da vidimo da li će ova borba istrajati. od ovoga ne treba praviti trijumfalizam. Odati poštovanje tužioci Vladimiru Novoviću, ali tu je i afera Tunel, tu je i slučaj kokaina u Zeti", kazao je on za A plus.

Prema njegovim riječima, u Crnoj Gori je stvoren sistem gdje su se političari kriminalizovali, a kriminalci politizovali.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Di

Ali afera Tunel, spaljivanje cigareta, direktor Carina.... sve su to afere "novih političara" i to Novović ne ispituje. Niko nije kriv.

Katunjanin-Miogost

Zar ovaj još ima obraza da se oglašava?

DejanRVujičić

U ogromnoj koloni crnogorskih slugu, kamerdinera, skutonoša, marioneta, podrepaša, trabanata, poslušnika i seiza velikosrpskih gospodara posebno mjesto zaslužuje jedan rajetnik koji je cijelog života glumio gospodstvenost i svjetski šlif.On je paradigma sluškinje sluge kodnog imena Goluban barski.