14 °

max 14 ° / min 11 °

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

20° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Injac: Iza inicijative za moju smjenu stoji namjera da se vratimo u vrijeme kada se udovoljavalo interesima pojedinaca

Politika

Comments 2

Injac: Iza inicijative za moju smjenu stoji namjera da se vratimo u vrijeme kada se udovoljavalo interesima pojedinaca

Autor: Antena M

  • Viber


"Inicijativa za moju smjenu je politički legitiman potez na koji, kao društvo koje teži snaženju demokratije, svi imaju pravo. Ipak, motiv koji stoji iza toga je namjera da se vratimo u vrijeme kada se udovoljavalo potrebama i interesima pojedinaca koji su profitirali na račun građana Podgorice", saopštila je gradonačelnica Podgorice i potpredsjednica Pokreta Evropa sad Olivera Injac.

U saopštenju navodi da je ponosna na lični doprinos razvoju grada i zabrinuta za one koji političke interese stavljaju ispred potreba građana.

"Nije ovdje riječ o nikakvim formalnostima o kojima pričaju punih godinu dana, već o činjenici da smo pronašli crne kutije iz prošlosti. One otkrivaju zaboravljene ili izgubljene milione, poklonjene stanove, nezakonita zapošljavanja i brojne druge zloupotrebe zbog kojih je smijenjena bivša vlast. Uspostavljanjem kontrole na kojoj insistiram, narušen je iskrivljen sistem vrijednosti u kojem se novcem i imovinom građana Podgorice raspolagalo kao ličnim dobrom. Ipak, ko god je navikao da se grad vodi na takav način u meni vidi veliku smetnju" navodi Injac.

U saopštenju piše da će od prvog do poslednjeg dana na mjestu gradonačelnice raditi pošteno i bez želje da, uz pristajanje na ucjene, narušava lični kredibilitet koji je stekla isključivo posvećenim radom.

"Da su se prethodnih mjeseci bavili činjenicama, utvrdili bi i da su krivične prijave o kojima često govore odavno odbačene, ali od potrebe da se bavim politikanstvom, uvijek će mi biti važnija suština – a to je vrijeme, znanje i iskustvo koje ulažem da jedan krajnje haotičan sistem ozdravi. Mislim da je i građanima dosta profesionalnih političara - koji glasno govore, a malo rade. Zbog svega navedenog, Podgorica zaslužuje odgovorno liderstvo utemeljno na principima koje primjenjujem od kada sam preuzela mjesto gradonačelnice, a sve ostalo vodi ka nestabilnosti koju ćemo uvijek imati kada neko lični interes stavi ispred društvenog", navodi Injac.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

mr

Kaži slobodno DPS, jer to je ko vas IN! Bez te poštapalice, vi ste OUT! A kako funkcionišete, baš je vidno... I sve tužnije... A bogami i jadnije!

Tara

Vi ste haos..od zene..koja ne postuje..etiku..niti kulturu drzave CG...Vrijeme je da idete..!