26 °

max 26 ° / min 15 °

Subota

18.05.

26° / 15°

Nedjelja

19.05.

26° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 14°

Četvrtak

23.05.

23° / 13°

Petak

24.05.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vlada razriješila Rađenovića: Spajić me razriješio jer planira da uvede sumnjive investitore

Izvor: URA

Politika

Comments 4

Vlada razriješila Rađenovića: Spajić me razriješio jer planira da uvede sumnjive investitore

Autor: Antena M

  • Viber

,,Danas sam na na hitnoj elektronskoj sjednici Vlade Crne Gore razriješen sa funkcije predsjednika Odbora direktora Javnog preduzeća za upravljenje morskim dobrom zbog namjere da u ponedjeljak zakažem sjednicu sa jednom tačkom dnevnog reda - vraćanje Luke Budva građanima Budve", istakao je Blažo Rađenović.

On je naveo da je nakon njegovog razrješenja očigledno da bi sa tom odlukom poremetio kriminalne planove vlade na čelu sa Milojkom Spajićem koja je planirala da u posjed Luke Budva uvede sumnjive investitore po formi kako su to radile vlade koje je vodila Demokratska partija socijalista.

,,U prilog tome govori i činjenica da su na sjednici Vlade u četvrtak donijeli uredbu kojom su promijenili namjenu same luke, a sve pod izgovorm uspostavljanja međunarodne pomorske linije Budva – Dubrovnik", dodao je Rađenović.

Rađenović je naglasio da je ponosan na postignute rezultate, koji se mogu smatrati istorijskim za ovo javno preduzeće.

,,U izvanrednoj saradnji sa 43. Vladom, za kratak vremenski period uspjeli smo da trajektnu liniju Kamenari - Lepetani povratimo u državno vlasništvo, raskinuvši štetni ugovor po državu sa privatnikom, ostvarimo prihod od marta do kraja 2023. rekordan prihod od oko 6 miliona, imamo u svom vlasništvu osam trajekata, zatim da vratimo Pine Opštini Tivat, raskinemo štetni ugovor sa Vektrom Boka, povećamo prihode firme za čak 73%. Firmu "Adriatic Properties", koja zakupljuje hotel Sveti Stefan i koja je godinama držala kupališta nedostupnim za građane, uveli smo u zakonske okvire i otvorili kupališta i staze za sve građane. Posebno sam ponosan na zaštićena područja tokom mog mandata, poput Platamuna, Katiča i Starog Ulcinja, zatim zalaganjem da se nakon dvije decenije dobiju urbanističko-tehnički uslovi za šetalište - lungomare na Svetom Stefanu. Tokom 2023. prestižno ekološko priznanje dodijeljeno je za ukupno 40 plaža i jednu marinu u Crnoj Gori. Krenuli smo u obračun i sa devastatorima prostora, poput zaleđa plaže Kamenovo, što očigledno ne odgovara ministru Odoviću koji stopira inspekcijske službe da rade svoj posao i štite prirodna bogatsva Crne Gore, već se stavlja u službu kapitala mimo opšteg interesa Budve i naše države
Srećno vam bilo, a ja sa kolegama iz Građanskog pokreta URA nastavljam borbu za drugačiju Crnu Goru", zaključio je Rađenović.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Delboj

Adriatic ste "zatvorili" da bi mogli to za par godine da date Karadjordjevicima. Vise miliona eura poreza je slivano odatle u sezoni, da ne pricamo o turistickom brendiranje I uticaju uopste. Sad nemate nista od toga.

Mila K

Kući, štetočini uraškoj grajačkoj neznavenoj ... Mada je ovaj frenetični rad Spajića vikendom izraz kraja njegove Vlade. Ne učinje od obveznice ništa korisno u CG.

Orlov krš

Greote,baš grijeh što nađe ove jadne uraše,a toliko su zadužili Crnu Goru,a tek Rađenović Budvu!