15 °

max 15 ° / min 11 °

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

20° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vlada za člana UO JPMD naimenovala Špira Vulovića, nedavno upozoravao Krapovića da ukloni ploču u Morinju jer im je strpljenje pri kraju

Izvor: RTCG, blokada u Morinju

Politika

Tag Gallery
Comments 8

Vlada za člana UO JPMD naimenovala Špira Vulovića, nedavno upozoravao Krapovića da ukloni ploču u Morinju jer im je strpljenje pri kraju

Autor: Antena M

  • Viber

Vlada je na jučerašnjoj telefonskoj sjednici naimenovala četiri člana Upravnog odbora Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, a među naimenovanima je i Špiro Vulović.

Vulović je predsjednik Mjesne zajednice Morinj, javnosti već poznat kao oštri protivnik postavljanja ploče u Morinju, koji je bio učesnik, a moguće i organizator, blokada puta u Morinju 2022. kada je ploča i postavljena. 

Kako saznaje Antena M, Vulović je u ime Savjeta MZ Morinj 26. marta ove godine uputio pismo ministru odbrane Draganu Krapoviću u kojem zahtijeva da se ploča u Morinju ukloni. 

Kako je naveo u dopisu očekivao je da dolaskom nove vlasti ta "nepravda bude ispravljena", te ministra upozorava da će ukoliko se to ne dogodi pokrenuti nove akcije. 

"Imali smo previše strpljenja, a ne bi voljeli da opet pokrećemo akcije povodom ovog pitanja, iako znajte da smo vrlo spremni i naredni. Samo od vas zavisi naše buduće djelovanje i molio bih vas da ne testirate naše strpljenje", naveo je u nedavnom dopisu Vulović ministru odbrane.

Antena M objavljuje njegovo kompletno obraćanje. 

Podsjetimo, spomen ploča u Morinju je postavljena u oktobru 2022. Ploču su otkrile delegacije Crne Gore i Hrvatske ministri odbrane i vanjskih poslova Raško Konjević i Ranko Krivokapić sa hrvatskim kolegama Tomom Medvedom i Goranom Grlićem Radmanom.

Na ploči piše da je “tokom velikosrpske agresije na Hrvatsku” na tom mjestu bio logor, takozvani Centar Morinj te da je posvećen zatočenim hrvatskim civilima i braniocima.

“Sjećamo se zločina počinjenih da bi se osramotili ime i duh Crne Gore. Izražavamo žaljenje za sve patnje koje su preživjeli zatočenici. Da se nikada ne ponovi”, piše na ploči koju potpisuju ministarstva odbrane i vanjskih poslova. 

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

Vannessa

Boli, istina,...Bode oci! Naravno da se dogodila srpska agresija na Hrvatsku! Spiro, pravo u crkvu i ispovijedi se. To je tvoj spas,...a ne uklanjanje ploce!

Muro

Sad ce Špiro da se smiri potpuno.Ploču pominjati neće više li no ja.Sad ce da brka jedno 2000€urića ili kako on kaže evrića.

Kontraš_007

Kako ove "jake" srbe ne izda strpljenje kada je u pitanju srce Srbije - Kosovo? Više su se svakom na glavu popeli sa njihovim prijetnjama. Ajde m...nje krenite već jednom na državu da vidimo kako će reagovati državni organi.