20 °

max 20 ° / min 10 °

Subota

04.05.

20° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

18° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 13°

Četvrtak

09.05.

23° / 14°

Petak

10.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Spajić o Zenoviću: Svi nosimo dvije kape – državničku i političku, koje su povezane

Politika

Comments 5

Spajić o Zenoviću: Svi nosimo dvije kape – državničku i političku, koje su povezane

Autor: Antena M

  • Viber

Premijer Milojko Spajić rekao je da Predrag Zenović može biti glavni pregovarač i nosilac liste Pokreta Evropa sad na lokalnim izborima u Budvi, te da su političke i državne funkcije povezane. On je istakao da svako može da doprinese državi na različite načine. Smatra da pred dolazak lidera Zapadnog Balkana u Kotor ne treba da se prepucava saopštenjima sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem zbog prozivanja ministarke Majde Gorčević.

Na predstojećim lokalnim izborima odborničku listu PES-a u Budvi predvodiće Predrag Zenović, dok će nosilac liste u Andrijevici biti Dragana Vučević. Ovo je jednoglasno odlučeno na sjednici Glavnog odbora Pokreta Evropa sad.

Predsjednik PES-a i premijer Milojko Spajić podržao je nove kandidate i poželio im da napreduju tempom Vlade.

“Svi su svjesni da su za samo pet i po mjeseci postignuti sjajni rezultati koliko je trenutna izvršna vlast tu. Srećni su, naravno. Ima velikih izazova, ali negdje smo poslali poruku jedinstva, kada smo jednoglasno podržali naše vlasnike ulaznica u Andrijevici i Budvi. Mislim da će to biti veoma lijepa priča u ta dva grada“, rekao je Spajić, prenosi Portal RTCG.

To što nevladin sektor poziva da pregovarač Predrag Zenović ostane nestranačka ličnost zbog obaveza koje ga čekaju, Spajić drugačije vidi.

“Svi mi koji želimo da doprinesemo ovoj državi možemo to da uradimo na razne načine. Uopšte ne vidim zašto bi neko morao da silazi sa pozicije glavnog pregovarača da bi se politički angažovao. Mislim da svi mi negdje imamo dvije kape koje nosimo, i političku i državničku, pa mislim da su i povezane u ovom slučaju“, smatra Spajić.

S druge strane, na pitanje da prokomentariše izjavu predsednika Jakova Milatovića da je premijer trebalo da zaštiti ministarku evropskih poslova Maidu Gorčević nakon prozivki predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Spajić je odgovorio.

“Mislim da imamo veliku obavezu da 15. i 16. maja ugostimo sve lidere Zapadnog Balkana u našem prelijepom Kotoru i da ih dočekamo na pravi način, ne treba se prepucavati saopštenjima. Mislim da smo veoma pouzdani što se našeg rada tiče. Gospođa Gorčević ima moje apsolutno povjerenje i podršku za sve što radi, i to je evidentno. Imamo svoj put da napredujemo jako brzo”, kazao je premijer.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Tara

Zdravko kaze da je nas Spajko vizionar..ja sam to prevela..kao srbijanski..inace ne bi DF..na celo Mandica..doveo u Skupstini drzave CG

mr

Ne nosimo dvije kape, Spajiću! Moguće da si to povukao iz kuće, za vrijeme nekog drugog zemana! I ne samo kape, moguće da je bilo i po koja zastavica! Zato tebe ne čudi, čak imaš i razumijevanje, za vojvodu i njegove zastave! Aferim!

ljeposava

Pa pogresno je mišljenje Spajica,cak je u suprotnosti sa zakonom.Ako misli da imenom glavnog pregovarača dobije vise glasova i tu se prevario.Gradjani nemaju mnogo informacija o g.dinu Zenovicu da bi potrčali da glasaju zbog njega.Ta nespojivost funkcije pregovarača sa nosiocim liste na izborima je očigledna i iznuđen potez.Spajic mora jos mnogo da uci jer cesto lupeta gluposti da se ne moze spojiti sa ulogom premijera.