15 °

max 21 ° / min 13 °

Ponedjeljak

06.05.

21° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

24° / 15°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

21° / 12°

Nedjelja

12.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bečić: Za veoma kratko vrijeme deblokirali ključne institucije i krenuli u snažnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije

Politika

Comments 3

Bečić: Za veoma kratko vrijeme deblokirali ključne institucije i krenuli u snažnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije

Autor: Antena M

  • Viber

Zamjenik premijera i potpredsjednik Vlade Crne Gore Aleksa Bečić ugostio je na svečanom radnom ručku u Vili ''Gorica'' predsjednicu Slovenije Natašu Pirc Musar sa delegacijom, saopšteno je iz Vlade. 

Ručku su prisustvovali i ambasadorka Slovenije u Crnoj Gori Bernarda Gradišnik, ministar vanjskih poslova Filip Ivanović i ministarka evropskih poslova Maida Gorčević.

Potpredsjednik Bečić je izrazio zadovoljstvo posjetom predsjednice Pirc Musar, ističući da naše dvije zemlje njeguju dugogodišnje prijateljske i političke odnose.

''Vaša posjeta daje još jedan snažan pečat našim odličnim političkim odnosima, jer ako se za dvije zemlje može reći da imaju izvanredne odnose lišene bilo kakvih otvorenih pitanja, a pune iskrene podrške i prijateljskog pristupa onda su to Crna Gora i Slovenija. Hvala vam što ste veliki promoteri, zastupnici i afirmatori našeg evropskog puta i što ste to pokazali brojnim djelima", naglasio je Bečić.

Potpredsjednik je takođe istakao da je 44. Vlada započela svoj mandat u izuzetno osjetljivom političkom trenutku, koji je karakterisala disfunkcionalnost institucija i svojevresna blokada procesa evropske integracije, ali je, uprkos tome, uspjela da ostvari u kratkom roku veoma zapažene rezultate.

''Za veoma kratko vrijeme smo uspjeli da deblokiramo ključne institucije, sprovedemo imenovanja u pravosuđu i krenemo u snažnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije. Povjerenje i zdrav institucionalan odnos između bezbjednosnog sektora i nadležnih tužilaštava, na prvom mjestu SPO i SDT-a, ali i kvalitetna saradnja sa Europolom, omogućile su nam da na gotovo dnevnom nivou ostvarujemo izvanredne rezultate i započnemo proces vraćanja povjerenja građana u institucije sistema i same izgradnje jakih institucija koje su osnov sigurne budućnosti. Sada su naše snage usmjerene na dobijanje IBAR-a u junu, kako bismo do kraja godine zatvorili veliki broj pregovaračkih poglavlja čime bi Crna Gora definitvno ušla u finalizaciju procesa", saopštio je Bečić.

Predsjednica Slovenije je pohvalila postignute rezultate i odlučnost vlasti da se izbori za nacionalnu i regionalnu stabilnost, neophodnu u periodu velikih izazova i sukoba u svijetu.

''Izuzetno mi je drago što Crna Gora i Slovenija nemaju nikakvih otvorenih pitanja, već njeguju isključivo prijateljske odnose. U nama imate iskrenog saveznika i možete računati na našu pomoć na putu ka učlanjenju u EU. Svjedoci smo da crnogorsko društvo u ovom periodu doživljava svojevrsni preporod. Čula sam za brojne rezultate na polju vladavine prava i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije. Želim vam da nastavite da koračate tim putem i da 2028. dođem da prva pozdravim evropsku zastavu u Crnoj Gori'', zaključila je predsjednica Pirc Musar.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

rad

Baš su se umorili dižući ruke da deblokiraju institucije. To im je jedini rad! Ovako se mogu hvaliti samo neodrasli, djeca!

BBB

A crkveni objekti puni naoružanja i kriminalaca u mantijama . Kome vi soliste pamet ?