14 °

max 20 ° / min 10 °

Subota

04.05.

20° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 12°

Četvrtak

09.05.

18° / 13°

Petak

10.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Odbornici vlasti podržali Đačić za direktoricu biblioteke u Pljevljima

Izvor: TV Pljevlja - stop kadar

Politika

Tag Video
Comments 2

Odbornici vlasti podržali Đačić za direktoricu biblioteke u Pljevljima

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Skupština opštine Pljevlja donijela je odluku da v.d. direktorica Narodne biblioteke "Stevan Samardžić" Bojana Đačić ostane na toj poziciji.

Za je glasalo 23 odbornika vlasti, jedan je bio uzdržan, dok su protiv bili pet odbornika opozicione Demokratske partije socijalista.

Đačić je izlasana za direktoricu Biblioteke, uprkos apelima šest zaposlenih da joj lokalni parlament ne da podršku zbog, kako su rekli, brojnih nezakonitosti u radu te ustanove u posljednjih devet mjeseci.

Oni su upozorili na mobing Đačić i brojne, kako su rekli, često neumjesne radne naloge koje izdaje zaposlenima. Tvrde i da mandat Đačić 3. januara 2024. godine nije produžen u skladu sa Zakonom, što je utvrdila Inspekcija rada.

Nedavno su donijeli odluku o stupanju u štrajk upozorenja i formirali Štrajkački odbor koji čine zaposleni Danko Radovanović, predsjednik i članovi Sofija Jelovac, Ivana Cvijetić, Ljiljana Vraneš, Marija Knežević i Milija Knežević.

Đačić je u fokus javnosti dospjela 2021. godine kada je bila postavljena za v. d. direktorice Osnovne škole „Ristan Pavlović“ u Pljevljima i smijenjena nakon samo dva dana zbog fotografije sa kokardom i objava na društvenim mrežama. Nju je naimenovala i ubrzo razriješila tadašnja ministarka nauke, prosvjete, kulture i sporta Vesna Bratić.

Ministarstvo prosvjete tada nje željelo zvanično da obrazloži odluke za imenovanje i razrješenje Đačić, a medijima je nezvanično rečeno da je smijenjena zbog aktuelnih dešavanja vezanih za njen izbor.

Promijenjen naziv ulica

Skupština opštine Pljevlja i na današnjoj sjednici usvojila i odluku o preimenovanju ulica Tivatske i Moše Pijade u ulice Branka Krvavca i Vukomana Tešovića.

Tu odluku podržalo je 24 odbornika vlasti. Protiv nije bilo, a šest odbornika su bili uzdržani.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Dragan PV

Ova ništavila na vlasti se sprdaju sa poginulim ljudima! Selektivno daju nazive ulica, kako oni misle da je heroj. Djurko Bojović, Kijan, Krvavac Milomir, Tesovic i ostali koji su poginuli, šta je sa njima! Čudi me kako porodice dozvoljavaju ovu sprdnju.

Kika

Promijenil8 ste naziv ulicu Tivatska u ulica Branka Krvavca. Veoma nekorektno. Branko je zivio u Tivtu, gdje mu i danas zivi poridica. Tivat (Arsenal) mu je dao stan posle njegove pogibije na Dubrovackom ratistu. I sada se brise ulica Tivacka. Bas posteno i ljucki, kao da je od Vranesa.