22 °

max 22 ° / min 12 °

Ponedjeljak

06.05.

22° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 12°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 14°

Subota

11.05.

21° / 12°

Nedjelja

12.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Konatar: Rezolucija o Palestini mora biti na dnevnom redu Skupštine Crne Gore

Politika

Comments 0

Konatar: Rezolucija o Palestini mora biti na dnevnom redu Skupštine Crne Gore

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik poslaničkog kluba URA Miloš Konatar sastao se u Skupštini Crne Gore sa članovima Pokreta solidarnosti sa Palestinom, koji su predstavili svoje dosadašnje aktivnosti sa primarnim akcentom na peticiju o usvajanju Rezolucije o osudi zločina Izraela u Palestini.

Predstavnici pokreta solidarnosti sa Palestinom su istakli da sve veći broj ljudi širom svijeta traži od svojih Vlada i institucija da preduzmu konkretne akcije kako bi se zaustavilo stradanje palestinskog naroda i humanitarna katastrofa kakvu savremeno doba ne pamti.

Iz Pokreta su podsjetili na svijetle primjere najglasnijih članica EU, Slovenije, Španije, Irske i Malte koje pokazuju sve veći angažman na zaustavljanju rata u Gazi, osudu zločina prema nedužnim Palestinskim civilima, kako u Gazi tako i na Zapadnoj obali i traženju pravednog mira.

Poslanik Konatar je osudio sve zločine nad nedužnim civilima u proteklih 7 mjeseci, posebno ukazujući na poražavajuću činjenicu o broju stradale palestinske djece, istovremeno osuđujući napad Hamasa na državu Izrael, koji su odnijeli puno nevinih žrtava.

Konatar je naglasio odnos 43. Vlade na čelu sa Dritanom Abazovićem prema civilima u Gazi jer je Crna Gora podržala Rezoluciju Ujedinjenih nacija kojom se poziva na hitno i trajno primirje u Gazi. Ministarstvo vanjskih poslova kojim je takođe koordinisao Abazović uplatilo je humanitarnu pomoć ugroženim civilima u Palestini.

On je saopštio da ovo nije samo političko pitanje već prije svega ljudsko pitanje prema kojem imamo svi obavezu da uradimo sve kako bismo doprinijeli miru i bezbjednosti, kao i poštovanju međunarodnog prava. Vrijeme je i da Skupština Crne Gore razmatra i usvoji Rezoluciju o Palestini, kojom se poziva na okončanje rata i prekid stradanja nedužnih civila, zaključio je poslanik Miloš Konatar.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR