21 °

max 25 ° / min 17 °

Nedjelja

19.05.

25° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

25° / 17°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 14°

Četvrtak

23.05.

22° / 14°

Petak

24.05.

24° / 15°

Subota

25.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Janović: Najniža ocjena Freedom House za prethodnu godinu posljedica lošeg rada i nesprovođenja reformi Abazovićeve Vlade

Politika

Comments 0

Janović: Najniža ocjena Freedom House za prethodnu godinu posljedica lošeg rada i nesprovođenja reformi Abazovićeve Vlade

Autor: Antena M

  • Viber

- Dok je Dritan Abazović grickao kokice crnogorska demokratija je strmoglavo pala i dobila najnižu ocjenu do sada: 3,75. Ta ocjena je posljedica lošeg rada Abazovićeve Vlade, poručuje poslanik PES-a Tonći Janović. 

"Sporost u sprovođenju reformi sistema i savladavanje prepreka na putu ka evropskim integracijama i u 2023. su bili veliki problemi demokratije u Crnoj Gori, ocjenjuje se u izvještaju Nacije u tranziciji vašingtonske organizacije Freedom House. 

Negativno svjetlo na standarde bezbjednosti sudskih dokaza i šire na kapacitete ključnih pravosudnih institucija, posebno skandal oko probijanja podzemnog tunela do prostorija za dokaze Višeg suda u Podgorici, kao i nedopustiva situacija da organizator kriminalnog poduhvata ostaje nepoznat. Tako je Abazović radio i ostavio samo prazne priče i role stendap komičara, a da baš ništa smiješno nije", navodi Janović. 

Nova Vlada na čelu sa Milojkom Spajićem, ozbiljno i odgovorno se obavezala da će usvojiti novu reformsku agendu kako bi se riješili naslijeđeni i nagomilani problemi i ubrzali napori za pristupanje EU, tvrdi on. 

"Rezultati se isporučuju u rekordnom roku, što konstatuju i najrelevantnije međunarodne adrese", zaključuje Janović. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR