20 °

max 25 ° / min 18 °

Ponedjeljak

20.05.

25° / 18°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 14°

Četvrtak

23.05.

22° / 14°

Petak

24.05.

24° / 15°

Subota

25.05.

21° / 14°

Nedjelja

26.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pavićević: Cilj Vlade članstvo Crne Gore u EU

Izvor: Screenshot, RTNK

Politika

Tag Video
Comments 5

Pavićević: Cilj Vlade članstvo Crne Gore u EU

Izvor: RTNK

Autor: Antena M

  • Viber

Bio bih krajnje pretenciozan kada bih pokušao da bojim posebnim bojama ono što je svakodnevni život, jer svi dobro znamo kakvo je stanje u zdravstvu, obrazovanju, socijalnoj politici, oblasti rada. Ne mogu reći da je poražavajuće i da nije dobro, ali još manje mogu da kažem da ne može bolje, poručio je dr Srđan Pavićević, potpredsjednik Vlade, za RTV Nikšić i emisiju „Kontakt“. Kako dodaje, pred Vladom su veliki planovi i izazovi.

„Višedecenijsko nasljeđe u ove četiri oblasti poprilično opterećuje sastav Vlade. Uspjeli smo da detektujemo neke ključne probleme, koji su hronično poznati. Moramo biti objektivni i realni i postaviti stvari kako treba i dati prijedloge kako izaći iz tih problema. Pred nama je preliminarna strategija ili mapa puta kako da to realizujemo. Nadamo se najboljem jer imamo dobru saradnju i koordinaciju resornih ministara“, kazao je Pavićević.

Na pitanje da li i koliko suprotstavljena i različita mišljenja članova Vlade utiču na njeno funkcionisanje, Pavićević ističe da je doživljavao kao „Vladu dobrih učenika i kvalitetnih ljudi“.

„Povremena nerazumijevanja i disonantni tonovi su svakodnevan život. Imate ih i u svakoj porodici, a ne u politici. Samo je potrebno više razumijevanja“, smatra on.

Nada se da će Vlada da se potrudi da ispuni sve ciljeve koje je obećala građanima Crne Gore, koji su joj i dali povjerenje.

„To se vidi i u dosadašnjoj dinamici i radu za ovih 6 mjeseci. Trudimo se da se obećano ispunjava. Vidi se trend u kom pravcu idemo. Naš cilj je kvalitetna priprema da Crna Gora postane članica Evropske unije. To je ono čemu ova Vlada teži“, poručio je Pavićević.

A da bi to ostvarili i postali član razvijene porodice moramo ispuniti određene uslove i standarde, poručuje Pavićević.

„Sve što radimo treba da radimo u smislu radikalnih, manje radikalnih ili laganih reformi zavisno od problema na koje nailazimo. Da prilagodimo crnogorski javni i politički život i državu standardima koji važe u razvijenom svijetu. Moramo da hvatamo kopču sa razvijenim svijetom, jer on nema kad nas da čeka. Što prije mi usvojimo standarde razvijenog svijeta i počnemo da funkcionišemo po njima, u svim sferama života, i to budu naši standardi i principi, mi nećemo ni znati da smo ušli u EU“, zaključio je Pavićević.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Tik Tok

Ma KOME ti PRODAJESH PAMET? PA VI ste SVI UPRAVO KONTRA od ONOGA shto ZBORITE! SAMO PAZITE shto RADITE!

Doktor

Teski ljigavac...ali radnja radi..od 55' do uriona