24 °

max 25 ° / min 18 °

Ponedjeljak

20.05.

25° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 14°

Petak

24.05.

23° / 14°

Subota

25.05.

24° / 15°

Nedjelja

26.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SD i SDP: Parlamentarna većina u Ulcinju više ne postoji, zajedno ćemo donijeti odluku o narednim koracima

Politika

Comments 3

SD i SDP: Parlamentarna većina u Ulcinju više ne postoji, zajedno ćemo donijeti odluku o narednim koracima

Autor: Antena M

  • Viber

Kao konstituenti parlamentarne većine, a povodom aktuelne političke situacije u opštini Ulcinj, sa žaljenjem konstatujemo da vlast konstituisana nakon izbora u martu 2022. godine više ne postoji, navodi se u saopštenju koje potpisuju Ćazim Hodžić, predsjednik Opštinskog odbora SD Ulcinj i Naser Resulbegović, predsjednik Opštinskog odbora SDP Ulcinj.

"Ističemo da naše dvije partije nijednim svojim postupkom nijesu doprinijele ovakvom epilogu već su naprotiv učinile sve da do njega ne dođe, prije svega imajući u vidu interese građana Ulcinja.

Smatramo da je bilo u interesu građana Ulcinja da vlast koja je funkcionisala uspješno, čemu su i naše dvije partije i njihovi kadrovi dali važan doprinos, nastavi da funkcioniše, u svemu poštujući koalicioni sporazum  postignut nakon izbora.

Pitanje je za druge subjekte zbog čega su se opredijelili za ovakav rasplet događaja, umjesto da kao odgovorni subjekti traže načine da rješavaju probleme ukoliko ih je bilo, u skladu sa demokratskim principima i dijalogom na šta smo se uostalom obavezali i koalicionim sporazumima i na šta su naše dvije partije uporno pozivale", navode u saopštenju.

Građani Ulcinja, dodaju, nijesu zaslužili da se na ovakav način kreira politička kriza u gradu i to uoči turističke sezone i sigurni su, kažu, da će građani znati da cijene odgovornost svakog od političkih aktera.

"Imajući sve ovo u vidu, i činjenicu da je parlamentarne većina prestala da postoji, obavještavamo javnost da će naše dvije partije u narednim danima zajedno donijeti odluku o daljem političkom djelovanju, vodeći se prvenstveno interesima građana Ulcinja koji zaslužuju stabilnu vlast i stabilnu političku situaciju posebno u susret predstojeće turističke sezone", zaključuju u saopštenju.



Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Legenda

Prvo Ulcinj p Cetinje vratiti.Pa grad po grad

Dobre Vode

U prodavnicama se kradu turisti,cijene se podizu na dnevnom nivou,Plaze se zauzimaju bespravno i postavljaju lezalje tako da covek nema mesta po zakonu da stavi svoj suncobran na plazi.Ispekcija za nadzor plaza korunpirana pa i oni u opstinju. Nargore mesto za letovanje je Ulcinj.

Ćetna

E još i Cetinje da se skine sa posrške URA i Demokrata i onda možemo opet svi zajedno! Samo Belvedersko jedinstvo može spasiti Crnu Goru. Onda se pogledamo svi u oči, sklonimo one koji su nam kamen o vratu i nikad više 1918.