24 °

max 36 ° / min 21 °

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Uljarević: Veliko je pitanje da li će se Vlada oduprijeti pritiscima Beograda i Banjaluke do samog glasanja o Rezoluciji

Politika

Comments 6

Uljarević: Veliko je pitanje da li će se Vlada oduprijeti pritiscima Beograda i Banjaluke do samog glasanja o Rezoluciji

Izvor: Portal Analitika

Autor: Antena M

  • Viber

Izvršna direktorica Centra za građansko obrazovanje Daliborka Uljarević smatra kako je veliko pitanje da li će se Vlada do samog glasanja o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici oduprijeti pritiscima Beograda i Banjaluke.

Vlada je, kaže ona, morala i očekivati pritisak i kritike iz susjedstva povodom najave da će Crna Gora glasati za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

"I ona je tome doprinijela, jer na samom početku nije iskazala jasan i odlučan stav. Ona je otvorila prostor da zvaničnici iz Beograda i Banjaluke pokušaju da utiču na konačnu odluku", kaže ona, a prenosi Nova M.

Pitanje je, smatra Uljarević, da li će se Vlada oduprijeti tim pritiscima.

"Do sada nijesmo vidjeli dovoljno jak, karakterni, vrijednosni i principijelni stav - ni Spajićev, ni same Vlade. Bojim se da će ova bitka biti do kraja neizvjesna", poručuje direktorica CGO.

Ne vjeruje da bi Nova srpska demokratija zbog eventualnog glasanja Crne Gore za Rezoluciju mogla odustati od učešća u većini.

"Mandićeva partija je isuviše brzo navikla na blagodeti vlasti, tako da nije za očekivati da neko od protivnika Rezolucije izađe ili napusti svoju poziciju, iako se oni pokušavaju predstaviti sada kao moralni žandarmi", istakla je Uljarević.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

chronicler

@jovan, da je sreće, bila bi. Trezvena i mudra osoba bila bi čast svakoj državi. No, ko zna što život donosi...

DejanRVujičić

Kako i neće kad se temelje na četiri kapitalna programska SS spc fašisti dokumenta 1- svetosavlje Nikolaja Velimirovića 2- program SS kulturnog kruga Slobodana Jovanovića oblikovan u ideologiju Ravnogorskog četničkog pokreta 3- četnička doktrina Stevana Moljevića i 4-fašistički program D Ćosića.

jovan

Tako je gospođo. Na čelu vlade trebalo bi da budu ljudi kao što ste Vi.