24 °

max 36 ° / min 21 °

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
VIDEO Spajić: Ubijeđen sam da za Crnu Goru najbolja vremena tek dolaze, a Crna Gora da bi bila vječna mora biti izvrsna

Izvor: Dragan Tomašević, Antena M

Politika

Tag Video
Comments 10
Prijem kod premijera povodom 21. maja

VIDEO Spajić: Ubijeđen sam da za Crnu Goru najbolja vremena tek dolaze, a Crna Gora da bi bila vječna mora biti izvrsna

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Vlade Milojko Spajić organizovao je prijem povodom Dana nezavisnosti, 21. maja. 

Premijer je svoj govor počeo pitanjem.

„Mi, koji sada živimo u Crnoj Gori, treba da razmišljamo kako da budemo dobri preci. Kako da se buduće generacije ponose nama i našim djelima. Kako? Jedino ako odstranimo buku dnevne politike i bavimo se temama koje su zauvijek relevantne. Kažemo da je vječna Crna Gora. Ali zapitajmo se šta smo to utkali u njenu vječnost“, rekao je Spajić.

Kako je dodao, mešto je više od pola godine kako mu je ukazano povjerenje da bude na čelu 44. Vlade sa zadatkom da Crnu Goru vodi ka putu daljeg napretka.

„Postavili smo tri ključna prioriteta – ravnomjeran i ubrzani ekonomski razvoj, ubrzavanje evropskih integracija i vladavina prava.

Sa ove vremenske distance možemo reći da smo u relativno kratkom periodu postigli zapažene rezultate na planu stvaranja uslova za unapređenje saobraćajne infrastrukture kao jednog od ključnih preduslova ukupnog privrednog rasta“, naveo je Spajić nabrajajući aktuelne i planirane projekte.

"450 eura je potrebno za minimum ljudskog dostojanstva i Vlada je dužna da to obezbijedi"

Kako je Spajić dodao, ovim projektima praktično polažu temelje za bolju budućnost i nas i naše djece.

„U samo dva mjeseca mandata stvorili smo uslove za povećanje minimalne penzije, dok je nedavnom odlukom Vlade omogućeno rješavanje pitanja srazmjernih penzionera kako bi i oni već početkom naredne godine dobili uvećane penzije. 450 eura je potrebno za minimum ljudskog dostojanstva i Vlada je dužna da to obezbijedi. Drage građanke i građani, vaše penzije su sigurne. A osim penzija i druga naša obećanja biće realizovana u predviđenim rokovima“, rekao je premijer.

"Potvrđujemo se kao podrška našim najbližim susjedima da prevazilaze prošlost"

Kako je naveo, pored ekonomske, država mora biti garant i pravne sigurnosti.

„Izvršna vlast pouzdan je oslonac zakonodavnoj i sudskoj, da vladavina prava od ideala postane naš standard. Koliko ćemo u tome uspjeti itekako zavisi od svakog od nas pojedinačno. Na tom planu u okviru ove parlamentarne većine, a nerijetko i uz podršku opozicije, donijete su odluke koje su donijele napredovanje u pregovaračkim poglavljima 23 i 24. Zahvaljujući tome, mi već u junu očekujemo pozitivan IBAR što daje novu nadu našoj evropskoj perspektivi. A nada za Crnu Goru je nada za čitav region. Možda će zvučati pretenciozno, ali našem napredovanjem ka EU dat je novi vjetar u leđa i našim susjedima, a ideja evropeizma se vraća na velika vrata. Čini se čak i kod onih koji su počeli da gube vjeru u evropsku perspektivu. Iznova se, na regionalnom planu, potvrđujemo kao podrška našim najbližim susjedima da prevazilaze prošlost i sa vjerom gledaju u zajedničku evropsku budućnost napretka“, rekao je premijer.

Uvjeren je da su rezultati iza nas sjajni, a oni pred nama – još bolji.

„Ostaću posvećen napretku Crne Gore, svakog dana svog mandata i svog života. Ubijeđen sam da za Crnu Goru najbolja vremena tek dolaze, a Crna Gora da bi bila vječna mora biti izvrsna“, zaključio je Spajić.

Kako javlja naš reporter sa lica mjesta, na prijemu nije bio predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić.

 

Komentari (10)

POŠALJI KOMENTAR

djurovucinic

Andriji Mandiću glede njegovih providnih postupaka i nije mjesto na proslavi Dana nezavisnosti. Ali zato slavi praznike "njegovog Preśednika " u Srbiji. Pametno je postupio.

Petar

Mozeli ko da nam pojasni razlog sve cesceg pojavljivanja princa Petrovica u javnosti i kakav je njegov stav u vezi sveopsteg stanja u Crnoj Gori?Jeli ovdje iz patriotskih ili interesnih razloga i sto misli na ciju stranu ce stat vlast u potraznji karodjervica mladjeg.

Istina

Predsjednika Države i predsjednika Skupštine nema na proslavi Dana nezavisnosti !!! Odsutni zbog NAMJERNO ranije preuzetih obaveza? Ovoga nema niđe na svijetu!