23 °

max 36 ° / min 22 °

Ponedjeljak

22.07.

36° / 22°

Utorak

23.07.

37° / 23°

Srijeda

24.07.

37° / 21°

Četvrtak

25.07.

33° / 21°

Petak

26.07.

34° / 20°

Subota

27.07.

37° / 20°

Nedjelja

28.07.

39° / 23°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Spajić dostavio Skupštini predlog za razrješenje Milovića po hitnom postupku

Izvor: Antena M/Dragan Tomašević

Politika

Comments 3

Spajić dostavio Skupštini predlog za razrješenje Milovića po hitnom postupku

Autor: Antena M

  • Viber

Premijer Milojko Spajić dostavio je Skupštini predlog za razrješenje ministra pravde Andreja Milovića po hitnom postupku.

Spajić je sinoć saopštio da će razrješenje tražiti u najkraćem roku.

U dopisu koji je objavljen na sajtu Skupštine, navodi se da je Odlukom o izboru predsjednika i članova 44. Vlade Crne Gore od 31. oktobra 2023. godine, Andrej Milović  izabran za ministra pravde.

"Kao što je poznato, u proteklom periodu, 44. Vlada preduzela je niz aktivnosti na planu ubrzanja ekonomskog rasta, evropskih integracija i jačanja vladavine prava. U realizaciji intenzivne i dinamicčne agende, najveći broj članova Vlade iskazao je punu posvećenost ovim prioritetima kroz profesionaini i lični angažman”, ističe Spajić.

Premijer pak tvri da ministar Milović u više navrata nije bio na liniji onoga što su prioriteti Vlade, te je svojim djelovanjem, bez prethodne konsultacije sa premijerom i članovlma Vlade, narušio ukupan kontekst i ugled kako cijele Vlade, tako i parlamentarne većine čijom je podrškom izabran na funkciju ministra pravde.

“S obzirom na to da Andrej Milović nije na adekvatan način odgovorio očekivanjima i zadacima, a da je od izuzetnog značaja za pravni i politički sistem da funkciju ministra pravde obavlja lice sa najvišim stepenom povjerenja od strane izvršne vlasti, uvjeren sam da je potrebno preduzeti neophodne korake i pristupiti razrješenju ministra pravde. U suprotnom, daljim obavljanjem funkcije dodatno bi se ugrozili interesi Crne Gore sa aspekta unutrašnje i vanjske politike, kao i vrijednosti 44. Vlade koje se odnose na meritokratiju i jačanje demokratskih i depolitizovanih institucija. Imajući u vidu član 82 stav 1 tačka 12 Ustava Crne Gore kojim je propisano da Skupština bira i razrješava predsjednika i članove Vlade, podnosim Skupštini predlog da se Andrej Milović razriješi funkcije ministra pravde, po hitnom postupku”, zaključio je Spajić u obrazloženju.

.

Milović je, podsjetimo, juče pozvao Spajića da Skupštini Crne Gore predloži njegovo razrješenje.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Che

Znači, onaj debeli koji je išao na beogradski aerodrom da dočeka ratnog zločinca Šešelja iz Haga je novi ministar pravde ?! Bravo mickey

Jagoš

Jasno je ko i zašto traži smjenu Milovića. Spajić je obična poslušna lutka na koncu . Ipak ovo je loš potez za samog Spaića

Relaista

Ista priča kao URA, po svojima udri kad Vučić naredi i Porfirije ima da mora… Užas…