24 °

max 36 ° / min 21 °

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Spajić: Kreće koordinisana opstrukcija ministra Milovića i predsjednika Milatovića, predložio svoju smjenu nakon što sam mu se zahvalio na saradnji

Politika

Comments 12
Prijedlog razrješenja Milovića uputiće Skupštini u najkraćem roku

Spajić: Kreće koordinisana opstrukcija ministra Milovića i predsjednika Milatovića, predložio svoju smjenu nakon što sam mu se zahvalio na saradnji

Autor: Antena M

  • Viber

Nakon što sam, kada su mi obaveze to dozvolile, ispratio današnji nastup ministra Milovića, moram priznati da sam sasvim siguran u ispravnost odluke da Skupštini predložim njegovo razrješenje, poručio je premijer Milojko Spajić u saopštenju.

 “Sa tom odlukom, istini za volju, upoznao sam ga prije njegovog javnog istupa, što njegovu konferenciju za medije u konačnom čini običnom predstavom za javnost. Preciznosti radi, Milovićevi raniji nastupi u javnosti, na koje sam mu vrlo jasno skretao pažnju, a na momente ih se i stidio, razlog su podnošenja predloga za njegovu smjenu, koji zbog rada na ispunjavanju evropske agende nije mogao biti podnijet ranije”, naveo je premijer u saopštenju za medije.

U prethodnim mjesecima, navodi da učinio je sve da ministar pravde, zbog njegovog, ali prije svega ugleda 44. Vlade poradi na ministarskom djelovanju, kako kaže, “skladno povjerenju koje sam mu ukazao i očekivanjima koja sam od njega imao”.

“Ali Andrej Milović je sam izabrao. Na ovaj način stao je rame uz rame sa predsjednikom Crne Gore u pokušaju destabilizacije integriteta Vlade i time urušavanja evropskog puta Crne Gore. Nije slučajnost da u trenutku kada su i Vlada i Skupština demonstrirale rezultate u poglavljima 23 i 24 i ispunile neophodne uslove za dobijanje IBAR-a, kreće koordinisana opstrukcija ministra Milovića i predsjednika Milatovića. Kaže se da ne pada snijeg da prekrije brijeg već da svaka zvijer pokaže svoj trag.  Tako to biva pred velike stvari ali bar je konačno ogoljena istina udružene kampanje narušavanja crnogorskog puta u EU i dobijanja IBAR-a”, istakao je Spajić.

Posebno ima potrebu da istaknem da od početka mandata Vlade, kako kaže, “istrajavam u stavu da ničija ministarska pozicija nije nepromjenjiva i trajna, i da će nakon žutih i crvenih kartona biti korekcija u sastavu Vlade”.

“Bez obzira na ove okolnosti, Vlada kao i do sada, mora nastaviti rad punom parom, jačajući poziciju u očima međunarodnih partnera i obezbjeđujući unapređenje životnog standarda svim građanima. Stoga ću, predlog za razrješenje ministra pravde shodno svojim ovlašćenjima predati Parlamentu u najkraćem roku, kako bi Vlada natavila da se posvećeno i odgovorno bavi ostvarenjem svojih ciljeva”, zaključio je Spajić.

Komentari (12)

POŠALJI KOMENTAR

EU izbor

Ko ovdje laze,ako govori istinu!Za mene nova Vlada je izdajnicka,u pokusaju da se predstavi da dio nje to nije.Niko od vas nije cist,niti ste nam dokazali da zelite evropsku CG,ali znamo da zelite srpski svet.Jedno je sigurno,pravi put je CG u EU.Nadam se da vas evropski celnici na to primoravaju

Broker

Miki, Ajde jednu emisiju obveznica, ženu, pasoš i ćiku put Singapura, preko zura

Joko Ono

Malo znanja ljudima daje oholost, moj Spajiću! Bolje bi ti bilo da se presabereš malo!