22 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Novi generalni sekretar NATO biraće zamjenika: Ambasadorka SAD pri Alijansi komentarisala najavu o izboru Đukanovića

Politika

Comments 5

Novi generalni sekretar NATO biraće zamjenika: Ambasadorka SAD pri Alijansi komentarisala najavu o izboru Đukanovića

Izvor: Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Priredio: V.J.

Američka ambasadorka u NATO-u Džulijen Smit (na slici gore), komentarisala je medijske najave da bi bivši lider Crne Gore Milo Đukanović mogao biti zamjenik novog generalnog sekretara Alijanse.

Za izbor generalnog sekretara je potreban konsenzus članica Alijanse. A novi gensek NATO-a, koji bi trebalo da se izabere sljedećeg mjeseca, odlučiće ko će mu biti zamjenik.

"Krećemo se prema odluci o glavnom sekretaru. To je pitanje u kojem sve 32 nacije trebaju postići konsenzus o tome ko će ta osoba biti i to je proces na koji smo trenutno usredotočeni".

Kad se ta osoba odredi i odabere, tada bi ta osoba sama birala koga želi imati za zamjenika. Dakle, to se bitno razlikuje od izbora glavnog sekretara", kazala je ambasadorka.

Kako prenosi sajt američke vlade (state.gov), Džulijen Smit izražava uvjerenje da će se članice NATO u julu o.g. na samitu u Vašingtonu složiti o novom generalnom sekretaru.

 

 

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Marina

@Lena BRAVO VAM GA LENA ZA SVAKO NAPISANO SLOVO !!!! Mada bi vise odgovaralo PILJARICE umjesto STRINE !!! Ali Mont Everest je prava mjera za gorostasa kakav je Milo Đukanovic,MOJ a kako mogu da pretpostavim i Vas predśednik i premijer !!!

Lena

Strina Dzuli,kad pomenes Mila Djukanovica ustani i pokloni se.Znas li ti strina,kao i strina Rajka i sve strine i stricevi nizerazrednih diplomata koji su sistematski saradjivali u unistenju CGore,da ste vi samo kamencici.Milo Djukanovic je za sve vas planina.Bolje receno Mont Everest!

Katunjanin

Ko god birao i kako god birao ,ako EU i NATO zele da rjesavaju Balkansko pitanje jasno im je da Milo Djukanovic jeste osoba koja najbolje poznaje mentalitet Balkanaca ,njihovu politiku ,razmisljanje i djelovanje.On vec odavno svijetu dokazao ispravnost svojih odluka ,jedino to Srbima ne odgovara jer