24 °

max 36 ° / min 22 °

Ponedjeljak

22.07.

36° / 22°

Utorak

23.07.

37° / 23°

Srijeda

24.07.

37° / 21°

Četvrtak

25.07.

33° / 21°

Petak

26.07.

34° / 20°

Subota

27.07.

37° / 20°

Nedjelja

28.07.

39° / 23°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U Bakuu organizovan prijem povodom Dana državnosti Crne Gore

Izvor: MVP

Politika

Comments 0

U Bakuu organizovan prijem povodom Dana državnosti Crne Gore

Autor: Antena M

  • Viber

Kancelarija Crne Gore u Azerbejdžanu i Konzulat Crne Gore u Bakuu na čelu sa počasnim konzulom Vugarom Alijevim organizovali su svečani prijem povodom Dana državnosti Crne Gore.

Prijem je, kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP), okupio više od 200 gostiju, predstavnika državne administracije, diplomatskog kora, akademske i poslovne zajednice, kojima su se obratili domaćin, ambasador Crne Gore Periša Kastratović, direktor Odjeljenja za ekonomsku saradnju u Ministarstvu vanjskih poslova Azerbejdžan Eldar Mamadov, kao i počasni konzul Alijev.

U obraćanjima je, kako je navedeno u saopštenju, istaknut istorijski značaj 13. jula kada Crna Gora obilježava Dan državnosti, kao i vrijednosti i pravci razvoji na kojima Crna Gora temelji svoju vanjsku politiku.

“Ukazano je na prijateljske odnose Azerbejdžana i Crne Gore, kao i sadržajnu saradnju zasnovanu na zajedničkim interesima.  Ocijenjeno je da važan segment bilateralnih odnosa predstavlja dinamična ekonomska saradnja, čemu u prilog govori činjenica da je Azerbejdžan jedan od najvećih investitora u Crnoj Gori, kao i da postoje brojni potencijali i obostrana zainteresovanost za nove projekte i investicije”, kazali su iz MVP.

Istaknuta je, dodaju iz resora, i važna uloga Konzulata na čelu s počasnim konzulom u zbližavanju dvije zemlje u proteklih jedanaest godina, naročito u kontekstu uspostavljanja bližih veza u oblasti turizma, čemu je posebno doprinijela direktna avio linija na relaciji Baku – Tivat.

U okviru svečanosti je organizovan nastup crnogorskog dua klavir-viončelo Jelene Vujičić i Milice Vujović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR