23 °

max 36 ° / min 22 °

Ponedjeljak

22.07.

36° / 22°

Utorak

23.07.

37° / 23°

Srijeda

24.07.

37° / 21°

Četvrtak

25.07.

33° / 21°

Petak

26.07.

34° / 20°

Subota

27.07.

37° / 20°

Nedjelja

28.07.

39° / 23°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mandić: Rekonstrukcija Vlade možda tokom naredne sedmice, ili do kraja jula, zavisi od Spajića

Izvor: Skupština CG

Politika

Comments 1

Mandić: Rekonstrukcija Vlade možda tokom naredne sedmice, ili do kraja jula, zavisi od Spajića

Izvor: RTCG

Autor: Antena M

  • Viber

 
Rekonstrukcija Vlade mogla bi da bude tokom naredne sedmice, 19. ili 20. jula, eventualno do kraja mjeseca, saopštio je Lider Nove srpske demokratije i predsjednik Skupštine Andrija Mandić.

Kako je kazao za TVCG, ipak, rekonstrukcija Vlade zavisi od premijera Spajića. 

Mandić kaže da bi se proširenje izvršne vlasti moglo desiti na sjednici Skupštine, u okviru tačke izbor i imenovanja, a na kojoj će se razmatrati i inicijativa za razrješenje ministra pravde Andreja Milovića.

"To zavisi sada od premijera. Treba da se dogovorimo kada će ta tačka doći na dnevni red. Vjerujem da će biti brzo, a ja bih volio da to bude u toku naredne nedjelje. Optimalno, to je 19 i 20. jul", poručio je on. 

Vlada će, kaže Mandić, biti proširena, pa će pojedini resori pripasti dijelu parlamentarne većine koja je do sada manjinski podržavala izvršnu vlast.

"Novoj srpskoj demokratiji po koalicionom sporazumu pripada Ministarstvo prosvjete, Novoj Srpskoj demokratiji pripada Ministarstvo prostornog planiranja urbanima. Novoj srpskoj demokratiji pripada i Ministarsvo turizma. Kolegama iz naše koalicije DNP pripada mjesto potpredsjednika Vlade i mjesto ministra saobraćaja", kazao je Mandić. 

Iako nije potpisnica sporazuma, vrata parlamentarne većine otvorena su za Bošnjačku stranku, poručuje Mandić.

No, činjenica da ta partija na lokalnom nivou vlada sa DPS-om može biti ograničavajući momenat. Zato parlamentarna većina, kaže Mandić, ima uslov.

"Postoji zahjtev parlamentarne većine da se oni rastanu sa DPS-om koji je opozicija i najjača opozivijna stranka i tako postanu neko ko može da bude dio buduće vlade. Ne možemo mi kao parlamentarna većina biti u koaliciji sa DPS-om preko jednog koalicionog partnera", zaključio je Mandić. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Mila K

Kako je spc-licemjerno trošiti riječi o tradiciji i običajima, a onda pokazati nepoštovanje tuđeg ličnog gubitka. Kakav neetični kolaps predsjednika crnogorske Skupštine.