11 °

max 19 ° / min 11 °

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 13°

Četvrtak

09.05.

24° / 15°

Petak

10.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Baković o izjavi Medojevića: Neprihvatljivo korišćenje pežorativnih izraza

Politika

Comments 0

Baković o izjavi Medojevića: Neprihvatljivo korišćenje pežorativnih izraza

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore Šućko baković osudio je izjavu lidera PzP-a Nebojše Medojevića, kojom se, kako smatra, vrijeđaju vjerska i nacionalna osjećanja građana u kontekstu izražavanja političkih stavova.

''Imajući u vidu medijske navode, ukazujemo da je neprihvatljivo korišćenje pežorativnih izraza kojima se vrijeđaju osjećanja pripadnika bilo koje nacionalne, vjerske, rasne skupine ili pojedinaca po osnovu nekog njihovog ličnog svojstva''- naveo je Baković u saopštenju.

S obzirom na to da se približavaju predsjednički izbori, a imajući u vidu ranija dešavanja tokom kampanja, ovom prilikom iz kancelarije ombudsmana apeluju na sve političke aktere da djelovanje prilagode demokratskim vrijednostima i kulturi dijaloga, na način kojim se ne ugrožava bilo čije i bilo koje zagarantovano pravo, fizička i/ili psihička bezbjednost.

''Posljednjih godina političko oglašavanje i aktivizam sve su prisutniji putem Interneta, što je prostor koji je još uvijek bez adekvatne kontrole sadržaja i daje priliku za brojne zloupotrebe, a prije svega za širenje netrpeljivosti, mrženje, uvreda i neprihvatljivog ponašanja. Očekujemo da će svi oni koji bi po prirodi stvari trebalo da imaju veću odgovornost jer djeluju u ime naroda i interesa građana, opravdati ukazano povjerenje građana te da će predizborna kampanja i sami izborni dan proteći u demokratskoj i fer atmosferi''- zaključio je Baković.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR